SPECIFIC FKD

(1 kundeanmeldelse)

225,00 kr.680,00 kr.

Varenummer (SKU): 221063 Kategori:

Beskrivelse

SPECIFIC™ FKD (Kidney Support)

SPECIFIC™ FKD (Kidney Support) til katte er en ideel diæt til alle stadier af kronisk nedsat nyrefunktion. Diæten er udviklet til:

  • At forsinke sygdommens videre udvikling og øge dyrets chancer for overlevelse på grund af et reduceret indhold af fosfor. Et reduceret indtag af fosfor forebygger et forhøjet indhold af fosfor i blodet. For meget fosfor i blodet vil betyde yderligere forringelse af nyrernes funktion.
  • At reducere “arbejdspresset” på nyrerne, fordi indholdet af protein er begrænset. Et reduceret indhold af protein er med til at begrænse produktionen af affaldsstoffer (urea), og dermed reduceres mængden af urea, som skal udskilles via nyrerne. Mindre mængder urea i blodet er også med til at mindske kattens følelse af kvalme og deraf følgende opkastninger.
  • At sikre, at katten får tilstrækkeligt mange essentielle aminosyrer (livsvigtige proteinbyggesten) ved at proteinerne i diæterne er af rigtig god kvalitet og har høj biologisk værdi.
  • At modvirke forhøjet blodtryk på grund af et reduceret indhold af natrium.
  • At forsinke sygdommens videre udvikling. Helt at standse sygdommen er ikke muligt, men diæternes høje indhold af omega-3 fedtsyrer er med til at forsinke sygdommens udvikling.
  • At forhindre mangel på vandopløselige vitaminer, som kan opstå, fordi katten mister vitaminer via urinen. Indholdet af disse vitaminer er derfor øget i diæterne.
  • At forhindre spisevægring og vægttab på grund af diæternes gode smag.

Detaljer

Proteinindholdet i SPECIFIC™ FKD (Kidney Support) er nedsat for at reducere produktionen af protein metabolitter og derved nedsætte belastningen på nyrerne og begrænse uræmi. Ved at bruge protein af høj biologisk værdi tilfredsstilles patientens behov for essentielle aminosyrer, selvom proteinindholdet er reduceret.

Fosforindholdet i SPECIFIC™ FKD (Kidney Support) er reduceret for at forebygge hyperfosfatæmi og modvirke yderligere nedsættelse af nyrefunktionen. Indholdet af omega-3 fedtsyrer er forhøjet for at nedsætte progressionen af nyreinsufficiensen hos nyrepatienter.

Patienter med nyreinsufficiens har ofte nedsat appetit. SPECIFIC™ FKD/FKW (Kidney Support) har en utroligt god smag, hvilket sikrer foderoptagelsen hos disse patienter.

SPECIFIC™ FKD/FKW (Kidney Support) anbefales også ved leverproblemer og dårligt hjerte hos katte.

HAR DU SPØRGSMÅL OM DETTE PRODUKT, KAN DU STILLE DEM HER>

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Ingredienser:

Korn • Olie og fedtstoffer • Vegetabilsk proteinekstrakt • Æg og ægprodukter • Fisk og fiskeprodukter • Cellulosepulver • Mineraler • Mælk og mælkeprodukter • Hydrolyseret kyllingeprotein • Plantago psyllium husk

Nyreproblemer hos katte.

Hvad er nedsat nyrefunktion? Nyrerne har adskillige funktioner. De vigtigste er: •Filtrering af affaldsstoffer (bl.a. urea og kreatinin) fra kroppen og ud i urinen. •Regulering af elektrolytter og mineraler (natrium, kalium, calcium og fosfor) •Produktion af hormoner, som er med til at regulere blodtrykket. Kronisk nedsat nyrefunktion (CRF) Nedsat nyrefunktion kan være enten akut eller kronisk. Kronisk nedsat nyrefunktion (CRF) er hyppigst og ses oftest hos ældre katte. CRF er en fremadskridende, irreversibel forringelse af nyrernes funktion. Da nyrerne har en stor reservekapacitet, ses de første symptomer hos katten oftest, når ca. 70-75% af nyrevævet er ude af funktion. Derfor kan det virke, som om den nedsatte nyrefunktion er opstået pludseligt og akut, men i virkeligheden har problemet eksisteret længe, og det, man som ejer bemærker, er et virkelig kritisk punkt for patienten med CRF. Nyrerne hos patienter med CRF mister bl.a. deres evne til at koncentrere urinen. Dyret vil derfor urinere oftere og kompensere for væsketabet ved at drikke mere. I sidste ende begynder de affaldsstoffer, dyret ikke længere får udskilt via nyrerne, at ophobes i blodbanen, og dyret føler sig utilpas og får kvalme. Desværre kan beskadiget nyrevæv ikke gendannes, men ved korrekt ernæring, som tager hensyn til nyrernes tilstand, er det muligt at forsinke sygdommen i at udvikle sig yderligere, mindske symptomerne og forlænge dyrets liv. Årsager til nedsat nyrefunktion Alder Hos ældre katte forekommer nedsat nyrefunktion relativt ofte. Race Hos visse racer er der en nedarvet tendens til nyreproblemer, som viser sig, mens dyret er killing. Disponerede katteracer er abyssinier, balineser, burmeser, maine coon, russian blue og siameser. Ernæring Diæter med et for højt indhold af fosfor, protein og natrium kan få nyresygdomme til at accelerere. Andre faktorer Infektioner, blokering af urinvejene (urinvejssten) og forgiftninger kan føre til nedsat nyrefunktion.

Leverproblemer hos katte

Hvad er nedsat leverfunktion? Leveren er et meget aktivt organ med mange vitale funktoner. Leveren spiller en central rolle for fordøjelsen af fedt og omsætningen af proteiner, fedt, kulhydrater og visse vitaminer og mineraler. Hvert eneste minut pumper hjertet en trediedel af dyrets blod gennem leveren. Man kan sige, at leveren er kroppens centrum for udskadliggørelse af gift- og affaldsstoffer. Leveren omdanner skadelige affaldsstoffer og giftstoffer i blodet til mindre giftige komponenter, som kan udskilles med urinen eller afføringen. Desuden er leveren vigtig for produktionen af blodplader (har betydning for blodets evne til at størkne) og for hormonbalancen. Leversygdomme ses lejlighedsvis hos katte. Når leverens funktion er nedsat, reduceres evnen til at omdanne ammoniak (det skadelige affaldsstof fra proteinomsætningen) til urea, og mængden af ammoniak i blodet vil stige. Et højt indhold af ammoniak og andre affaldsstoffer i blodet kan medføre kvalme og opkastninger, rystelser, kramper, savlen og anden unormal adfærd. Patienter med nedsat leverfunktion kan også have problemer med omsætningen af glukose (sukker) og fedt, med udskillelsen af kobber og også med ophobning af væske i bughulen. Årsager til nedsat leverfunktion Medicin Man ved, at visse typer af medicin og kemikalier kan have en skadelig virkning på leveren. Infektioner Infektioner med virus og bakterier kan medføre en betændelsestilstand i leveren. Svulster Cancer i leveren reducerer leverens evne til at fungere og ses oftest hos ældre dyr.

Dårligt hjerte hos kat.

Hvad er et dårligt hjerte hos katte? Hjertet er en stor muskelpumpe. Hjertets primære funktion er at sikre, at alt kroppens væv og alle kroppens celler er godt forsynede med blod. Herved kommer der ilt og næringsstoffer ud i alle celler, og affaldsprodukter transporteres væk. De hyppigste årsager til nedsat hjertefunktion er: •Sygdom i hjertemuskulaturen, som hyppigst ses hos katte. Hjertets evne til at pumpe blod rundt i kroppen er nedsat, fordi sammentrækningerne af hjertemuskulaturen er utilstrækkelig. •Kronisk sygdom i hjerteklapperne. Hjertets evne til at pumpe blod rundt i kroppen er forringet på grund af utætte hjerteklapper. •Infektion med hjerteorm. I visse dele af Europa kan kattene smittes med hjerteorm, hvilket kan føre til nedsat hjertefunktion. Hos patienter med nedsat hjertefunktion bliver hjertet ude af stand til at opretholde en normal blodforsyning til vævene. For at kompensere for dette, øges kraften og antallet af hjerteslag, og kroppen holder vand og salt (natrium) tilbage. På kort sigt hjælper dette kroppen til at opretholde blodforsyningen til kroppens væv. Men på længere sigt betyder dette en øget belastning af hjertet og en yderligere forringelse af hjertets funktion. Den hyppigste konsekvens af nedsat hjertefunktion er ophobning af væske i kroppen, som yderligee øger belastningen på det i forvejen belastede hjerte. Som yderligere konsekvens af den nedsatte hjertefunktion kan blodforsyningen til kroppens øvrige vitale organer påvirkes, herunder blodforsyningen til lever, nyrer og tarmkanal. Dette bør også tages med i overvejelserne omkring ernæring af en patient med nedsat hjertefunktion. Væske, som ophobes i brystkassen (lungerne), kan få dyret til at hoste og til at have besvær med at trække vejret. Væske, som ophobes i bughulen, kan betyde hævelse og ømhed i hele maveregionen. Årsager som kan bidrage til udviklingen af nedsat hjertefunktion Vægt Nøjagtig som hos mennesker er overvægtige kæledyr mere tilbøjelige til at udvikle hjerteproblemer end normalvægtige. Ernæring Fodring gennem lang tid med foder, som ikke indeholder tilstrækkelige mængder taurin, kan hos katte føre til sygdom i hjertemuskulaturen (cardiomyopathi). Ophobning af væske i kroppen, som over tid kan påvirke hjertefunktionen, kan skyldes et for højt indhold af natrium i foderet. Infektion med hjerteorm I lande med hjerteorm kan nedsat hjertefunktion skyldes infektion med hjerteorm.

1 anmeldelse af SPECIFIC FKD

  1. Mette Klint (verificeret ejer)

    Stor køb til en fantastisk pris

Tilføj en anmeldelse af varen

error

Del gerne dette med dine venner :)

da_DKDanish