Græder din hest også?

Sommeren 2018 har været helt fantastisk.

Aldrig i Danmark har vi oplevet en så fantastisk sommer som i år. Altså hvis man kan lide sol og varme. Jeg elsker virkelig dette vej. Det er ikke mere end et par uger siden, at græsset på markerne så sådan her ud:

Græs 1

Hestene på markerne havde stort set kun hø på roden at spise af. Efter flere hedebølger og to måneders tørke kom der endelig lidt regn til de tørre græsmarker. Imponerende nok blev markerne grønne i løbet af nogle få dage. Nu ser de sådan her ud:

Græs 2

Dejligt for hestene.

Jeg ved ikke med dig, men jeg lagde mærke til, at under den lange tørke var der i forhold til det jeg forventede kun meget få fluer og andre insekter. Men jeg skal da rigtig nok love for at de er kommet i stort antal efter vi fik noget regn.

De må simpelt hen have manglet fugt for at kunne blive udklækket.

Fluerne generer nu hestene meget mere end vi har set tidligere i år. Specielt er mine heste generet omkring øjnene og det er virkelig en plage:

Hest 3

Hest 1

 

Noget må gøres for at hjælpe hestene, hvad gør du?