Burtræning af hunde

Råd hvis din hund ikke kan være alene hjemme.

Optræning af hund til at være i et bur, når den er alene hjemme.

Kan hunden oplæres til at være alene hjemme i et bur og vil det være et overgreb mod hunden?

Vores reaktion mod at hunden skal opholde sig i et bur, når den er aleneSavic dog residence hjemme og ved andre passende lejligheder er umiddelbar negativ for de fleste mennesker. Dette skyldes, at vi sammenligner hunden med os selv og vi vil bestemt ikke ønske at opholde os bag tremmer meget af tiden. For hunden forholder det sig dog meget anderledes. Hunden er af natur et huledyr. Det kommer til udtryk, når de sover, hvilket de ofte gør under et bord, eller i et hjørne af huset. I naturen graver ulve og vilde hunde sig ofte ned i huller for at sove. Dybest set ønsker hunde at føle sig trykke, når de skal sove eller være alene hjemme. Et bur som hundens eget fristed kan derfor være en rigtig god investering.

Fordele ved at anvende et hundebur.

Et bur til hunden er med til at løse mange af de problemer, der forårsager stress og angst til ejere af hunde. De tjener et nyttigt formål nemlig at forebygge (og rette) problemer forbundet med destruktiv adfærd og andre alene hjemme problemer og frygt for fremmede mennesker. Et hundebur hjælper med at opdrage hunden, løser problemet med besøgende, der er bange for hunde og er selvfølgelig en fordel, når du rejser med din hund.

Hvor bør buret placeres?

Det bedste sted er at placere buret i hjørnet af et rum i huset hvor der ikke erSavic-Cover-dog-residence1 for varmt eller koldt og uden træk. Hunde kan godt lide at være i nærheden af deres føre (som er dig), så placer buret, hvor din hund kan se og høre dig. Det er en god idé at buret også er hundens eneste hundeseng.

Hvordan bør et hundebur til hjemmet være opbygget?

Et hundebur er som regel et firkantet kabinet opbygget af tråd, plast, lærred eller træ. Det er anbefalelseværdigt, at bruge et bur lavet i metal eller stål, da denne type er mindre tilbøjelige til at blive tygget i de første stadier af oplæringen af hunden til at bruge buret og være alene hjemme. Uanset hvilken type hundebur, du anskaffer, skal det være stort nok til, at din hund kan strække sig fladt ud på siden og sidde op uden at hovedet rammer toppen. Husk også, at et hundebur som er for stort mister formålet med at skabe sikkerhed og tryghed for hunden. Til nogle bure findes der vaskbare senge ellers kan man benytte et hundetæppe for at gøre det så behageligt som muligt for hunden. Det er også en god idé at have et dække (cover) for at det kan blive mørkere på indersiden af buret, dette er med til at berolige din hund og gør det mindre sandsynligt, at den bliver forstyrret af ting der foregår udenfor. Dækket kan enten være et tæppe eller et til formålet fremstillet cover. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for din hunds kasse har masser af ventilation og ikke står i direkte sollys

Hvornår kan du begynde burtræningen?

Det er bedst at starte på burtræningen, når din hund stadig er hvalp. Det betyder dog ikke, at du ikke kan træne en ældre hund, det bare tager lidt længere tid.

Hvor lang tid skal hunden bruge buret?

Planlæg efter at bruge buret, indtil hvalpen er ti eller tolv måneder gammel, når den er over alene hjemme problemerne, hvor den tygger i alting. Du behøver ikke at fortsætte med at anvende buret, når din hund er blevet voksen, men din hund vil sikkert nyde den fortsatte brug af kassen som sin egen specielle plads. Hvis du beslutter dig til ikke at beholde buret, så husk at vende din hund langsomt fra det. Bure er ikke kun beregnet til hvalpe, de er også et værdifuldt værktøj til at hjælpe med at løse adfærdsproblemer og alene hjemme problemer hos unge og mere modne hunde. Opdragelse af ældre hunde er meget sværere og kræver mere tålmodighed. Hvis du planlægger at rejse en masse med din hund, kan det meget vel være værd fortsat at bruge buret.

Hvordan vænner jeg min hund til buret?

Du kan ikke låse din hund ind i et bur og bare forvente, at hele konceptet virker – det gør det ikke. Du skal bruge tid og tålmodighed til at introducere buret så din hund ser det som sit hjem og specielle sted. Her er et par retningslinjer: Start med at efterlade bur døren åben og placere alt din hunds legetøj lige inden for døren. Dette medfører, at hvis den vil have et stykke legetøj, bliver den nødt til at kravle lidt ind i buret for at hente det. Dag efter dag, flytter du legetøjet eller godbidder længere tilbage i buret. Det vil kun tage en dag eller to før din hund begynder at gå ind i kassen for at ligge ned. Efter et par dage med hvor hunden sover under åbent bur, lukker du stille og roligt døren (helst mens din hund sover), og lad den være lukket i et par minutter eller indtil hunden vågner op. Når hunden vågner, åbner du døren, roser hunden og kalder den ud fra kassen. Efterhånden udvider du den tid som bur døren holdes lukket. Til sidst, vil du være i stand til at opholde dig i rummet, med døren lukket og din hund vil ligge stille, indtil den falder i søvn. Når dette er behageligt for din hund, forlad da huset og vend tilbage med det samme. Gå videre til at forlade din hund i længere og længere tid (3 minutter, 5 minutter, 7 minutter, 1 / 2 time, og så videre), indtil du ikke hører nogen gøen eller klynken på noget tidspunkt. Fortsæt med at øge den tid du forlader hunden og arbejd på at få en fast rutine for at forlade huset (dvs. at afhente dine nøgler, tage din frakke på osv.)

Efter tilvænningen, hvad så?

Sæt din hund i sin kasse med jævne mellemrum i løbet af dagen op til et maksimum på 2 timer. Brug ikke kun buret, når du forlader huset. Anbring også hunden i buret, mens du er hjemme. Brug den som en “sikker” zone for hunden. Ved at bruge buret når du er hjemme, vil din hund opfatte buret som noget behageligt og ikke bekymre sig om, at du ikke vender tilbage, eller at du forlader hunden alene hjemme. Dette medvirker til at forhindre separationsangst senere i livet. Giv din hund et tygge legetøj til beskæftigelse og sørg for at fjerne halsbånd, som kan blive fanget i en åbning. Gøre det meget klart for børnene, at kassen ikke er beregnet som et legehus til dem, men en “særlig plads” til hunden, Selvom buret er din hunds fristed, må det ikke være forbudt område for mennesker. Væn din hund til fra starten af at lade dig komme ind når som helst. Luk ikke hunden ud af buret, mens den gør da den ellers vil opfatte, at gøen er nøglen til at åbne døren til kassen. Vent, indtil den ikke gør eller klynker i mindst 10 sekunder, før den lukkes ud. Til sidst, men vigtigst af alt: BRUG ALDRIG buret som en straf OG skæl aldrig ud på din hund mens den er i buret – det er dens fristed, et sted med sikkerhed og bør ikke være associeret med nogen negative oplevelser.

Hvad med renlighed i kassen?

Du bør gå tur med din hvalp hver 1-2 timer. Uheld sker dog især om natten. For at minimere dette, lufter du hunden lige før sengetid og som det første tidligt om morgenen. Hvis du hører klynken i løbet af natten, stå op og luft hunden. Du må ikke straffe hunden, hvis den besørger i buret. Husk, at en ny hvalp skal ud hver 1-2 timer. Dette omfatter efter fodrings tid, når den vågner op og når du ser den sniffe til gulvet. Gør straks rent i buret efter hunden har besørget i kassen, gerne med en speciel lugtfjerner. Brug ikke ammoniak-baserede rengøringsmidler, da disse vil bevirke yderligere tilsmudsning på grund af deres lighed i lugten af urin.

SE ALLE VORES HUNDE BURE HER SOM KAN ANVENDES TIL ALENE HJEMME TRÆNING AF HUNDEN>