Sår på hagen af kat

Lille byld hos kat.

Hvad vil du spørge om?
Min kats helbred

Skriv dit spørgsmål her
Hej!
Jeg skriver da min kat har fået noget der enten ligner nogle bid eller et udslæt under hans mund (ved hagen). Han har ikke virket generet af det udfra hvad jeg har set, men nærmer man sig området eller får ramt det let med hånden, er han meget øm. Han har haft det i noget tid, men først i dag er “såret” eller hvad det er begyndt at danne noget gennemsigtigt væske.

(Lignende vand ellersavl) Han taber nogle dråber ud af enten såret eller mundvigen, og jeg ved ikke om det kan være noget betændelse. I området har han også mistet pels.

Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg selv skal forsøge at behandle det ved at rense det med vand og sæbe, eller om han skal have noget antibiotika fra lægen, hvis der er gået betændelse i det.
Jeg håber, du kan hjælpe.
Mvh. Cecilie

Hej Cecilie

Det ser ud til, at værre en lille byld der er ved at åbne sig. Du kan bruge lidt antisept til at renset såret forsigt med. Sæbe er ikke godt, da det ødelægger mere end det gavner.
Hvis katten ikke vil spise eller på anden måde virker sløj, skal du til dyrlæge med den.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.