Ringorm smitter fra kat til mennesker

Smitte med ringorm fra kat til mennesker og hvordan det behandles hos katten.

Besked:

Hej .min kat slikker og napper sig hele tiden. Den har ikke lopper og

heller ikke loppeæg. Jeg har kigget om der skulle være udslet. Den ser

heller ikke ud til at have skæl. Så her den anden dag fik jeg at

vide af min dreng, at da hans kæreste har fået udslet //eller en

reaktion. Så sagde han til mig at det var ringorm min kat havde og nu

vil jeg så lige høre ad,om det kan passe. Kan en kat smitte et

menneske og kan man købe noget i håndkøb til at behandle det med.

hilsen fra frank

Hej Frank.

Ringorm hos katte er en såkaldt zoonose. Det betyder at ringorm, der er en svampesygdom, kan smitte mellem forskellige arter af dyr og mennesker. Det betyder, at din kat sagtens kan smitte din søns kæreste med ringorm. Det er endda sådan, at katte nok er et af de dyr, der oftest smitter med ringorm til mennesker. Dette skyldes, at ringorm hos katte i rigtig mange tilfælde ikke kan ses på katten, hvorfor det følgeligt heller ikke bliver behandlet.

Du kan godt købe noget til at behandle katten med i håndkøb på apoteket. Det hedder imaverol og katten skal vaskes med en imaverolopløsning 4 gange på 2 uger.

Du kan i stedet anvende Sporal D shampoo, som er meget effektivt mod ringorm hos katte. Med det er det nok at vaske katten 1, måske 2 gange. Du kan købe Sporal D shampoo i vores netbutik:

Du skriver, at din kat bider og napper sig, og at den ikke har lopper. Det er ikke altid muligt lige at se lopper på en kat, hvis der ikke er ret mange. Loppeæg er mikroskopisk i størrelse så dem kan du under ingen omstændigheder se med det blotte øje.

Da din kat napper sig og da lopper erfaringsmæssigt er den hyppigste årsag til dette vil jeg anbefale dig, at give din kat en loppekur.

Du kan læse mere her:

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.