Ørekuperet / halekuperet hund til Danmark

Kan man lovligt importere en hale og ørekuperet hund til Danmark?

Besked:

Hej

Jeg har måske lidt usædvanlige spørgsmål, but here goes:

Bliver hunderacen Italiano Cane Corso ulovlig i Danmark fra 2013?

Vi så at man kunne adoptere i udlandet, EU, en hvalp med klippet øre

samt hale, de har international pas samt stamtavle, vaccine, microchip

samt alle de nødvendige papir hertil. Spørgsmålet er så om det vil

blive et problem at få den indført til Danmark?

På forhånd tak.

Glæder mig til at høre svar.

Mvh. Carina

Hej Carina.

1. Bliver hunderacen Italiano Cane Corso forbudt i Danmark i 2013?

Det er der ingen der ved. Kun politikerne og deres støvede apparat af embedsmænd kan vide det, da det er dem der laver nogle mildest talt mærkelige love på hundeområdet.

Hundeloven skal til revision efter det planlagte i løbet af 2013 men hvad der bliver vedtaget vides jo selvfølgelig ikke endnu. Jeg håber de dropper myrderierne på alle de uskyldige listehunde, men så fornuftige er politikerene jo nok ikke.

Skulle de vedtage at racen Italiano Cane Corso skal forbydes bliver det dog næppe med tilbagevirkende kraft. Så vil dem der allerede er i landet nok få lov til at blive der, men nok med påbud om, at de skal bære mundkurv i ordenligt rum.

Hale og ørekupering af hunde:

Halekupering er med ganske få undtagelser forbudt at foretage i Danmark. Ørekupering er uden undtagelser forbudt at foretage i Danmark.

Dette betyder dog ikke, at det er ulovligt, at importere en hund som er hale og ørekuperet såfremt dette er gjort på lovlig vis i eksportlandet.

Problemer med en sådan hund i Danmark?

Er hunden hale og ørekuperet kan den ikke deltage i udstillinger. Du skal nok også forvente at blive dømt i henhold til Janteloven. I Danmark trives janteloven desværre i bedste velgående. Mange vil helt sikker kigge og tale fordømmende om dig, når du kommet med en ørekuperet hund.

Noter omkring problematikken:

Min personlige holdning til at importere en hale og ørekuperet hund fra udlandet er, at det skal man under normale omstændigheder undgå.

Årsagen er at hvis man køber en sådan hund støtter man hale og ørekupering i det land man køber hunden i. Undlader man købet, så giver man sit eget lille bidrag til, at hundene ikke bliver kuperet i dette land.

Der er dog undtagelser. Hvis man ikke køber hunden men overtager den gratis f.eks. af dyreværnsmæssig årsager.

Medf Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik

Kære Ole

Tak for hurtigt og godt svar. Det hjalp virkeligt.

Godt nytår.

Mvh. Carina