Min hund sluger maden

Hvad gør jeg når min hund sluger sin mad ?

besked:
Hej jeg har en rottweiler tæve som bare ikke kan spise som andre
hunde. Hun sluger maden så meget at hendes mave trækker sig helt
sammen det ser ud til hendes mave kramper. hun får 2 gange om dagen
og hun er lidt for tynd . hun er blevet tjekket for orm og der var
ingenting. men hun er sulten konstant og hun får godt med mad
hverdag. jeg er nu begyndt at sætte mig på gulvet når hun spiser og
når jeg kan se det er ved at gå galt så kalder jeg hende til mig
så hun lige kan holde en pause. men hun går hen og sluger maden
igen. hun tykker ikke engang på de piller hun får. jeg har også
prøvet at bløde maden op i vand men så brækker hun sig og får
meget dårlig mave. hun venter jo så hvalpe nu og tænker det ikke er
særlig sundt for hende at spise sådan når hun skal have hvalpe. Mvh
Ronnie

Hej Ronnie.

Hvis din hund er alt for sulten og spiser rigtigt meget, men samtidig er tynd kan det være fordi hun lider af eksokrin pankreas insufficiens. Dette er en sygdom, hvor hunden ikke danner nok fordøjelsesenzymer i bugspytkirtlen.
Når der ikke er nok enzymer tilstede får din hund ikke nok gavn af det foder den spiser. Sygdommen opstår ofte i 2 – 3 års alderen. Ofte er der også blød afføring, som meget ofte er gullig. Du kan læse mere om eksokrin pankreasinssufficiens og hvordan det kan behandles på dette link:
Er din hund bare forslugen uden andre tegn på nogen lidelse, skal du være opmærksom på, at specielt store hunderacer som en rottweiler jo er har øget risiko for at få en mavedrejning, hvis de sluger deres mad hurtigt. Dette er en meget alvorlig tilstand, der er livtruende for din hund.
I så tilfælde kan jeg anbefale en speciel foderskål en såkaldt Dog Maze, som vil nedsætte din hunds ædehastighed væsentligt. Se mere på dette link:
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen