Min hund knurrer af mig

Hvorfor knurrer min hund af mig og hvad skal jeg gøre ved det?

Besked:
Hej!
Jeg har en pomeranian tæve på 8mdr, og hun er så småt på vej i
løbetid, men hun er begyndt at knurre (uden at vise tænder) af os og
hende selv, hvad kan det være?Hilsen Kristina.

Hej Kristina.

Din hund bør ikke knurre af dig. Ingen hund bør nogensinde knurre af deres ejer. Når hunden knurrer af sin ejer, er det fordi den ikke ved hvor dens pkads er i hirakiet.
Hundens plads skal altid være lavere end ejerens plads.
Når din hund er på vej i sin første løbetid, er den samtidig på vej til at blive voksen. Den er lige nu at betragte som en genstridig teenager, der er ved at forsøge, at tage magten eller rettere komme et trin op på rangstien. Hormonerne gør sit til dette forsøg p.t.
Jeg vil anbefale dig straks, at sætte hunden på plads nu med det samme, ellers vil du få alvorlige problemer siden hen med din hund.
Du bør verbalt skælde hunden ud, når den knurrer af dig. Det kan du f.eks. gøre ved at give den et hårdt nej og eventuelt tage et fast greb i hundens nakke. Det skal foretages konsekvent i en periode.
Efter en kortere periode burde det få din hund til at acceptere at du er leder af jeres lille flok.
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen