Loppeallergi hos kat

Katten klør sig af loppeallergi, hvad gør man så?

Hvad vil du spørge om?
Loppe allergi ved en kat og tynd

Skriv dit spørgsmål her
Hej jeg har en kat som har fået loppekur men det har ikke hjulpet og hun har mange små sår og jeg har sprøjtet mit hjem hvad gør jeg

Hej Lone

Loppeallergi er meget forskelligt fra bare at have lopper. Når din kat har loppeallergi, vil den klø sig og få sår specielt på den bagerste del af ryglinien, når den bliver bidt af en loppe. Selvom du udrydder lopperne vil denne kløe blive ved i op til seks uger efter loppebidet.
Samtidig vil din kat udvikle den reaktion hver gang den efterfølgende i sit liv bliver udsat for lopper, da loppeallergien er uhelbredelig.
Du skal derfor gøre dit bedste for, at din kat ikke fremover får lopper, da det er meget ubehageligt for katten med den ulidelige kløe, som jeg kender fra mig selv, da jeg selv lider af loppeallergi.

Her og nu kan du hjælpe den kat meget ved at tage den til dyrlæge og få givet den en injektion med et langtidsvirkende binyrebarkhormon. Det vil tage kattens kløe og sårene vil hele. Men det er ikke en helbredelse kun en symptombehandling, derfor skal du fortsat holde katten loppefri, da injektionen med binyrebarkhormon kun har effekt i ca, 6 uger.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.