Hundeshampoo

Hundeshampoo, hvilken type skal du vælge?

Hvorfor anvende hundeshampoo:

Alle hunde har brug for et bad en gang imellem. Du bør ikke anvende en shampoo beregnet til mennesker, fordi hundens hud er meget anderledes end menneskehud og fordi, at menneskeshampoo er sammensat med henblik på pH og opbygningen af mennesket hud. Hundeshampoo derimod er udviklet og sammensat så den passer til den anderledes opbygning af hundens hud.

Lad os så samtidig aflive myten om, at hunde ikke tåler at blive vasket med shampoo. Hunde tåler udmærket vask, men det bør gøres med en shampoo beregnet til hunde.

På markedet findes der en række forskellige typer af hunde shampoo og nedenfor gennemgås en række af de forskellige typer og deres anvendelse.

Almindelig shampoo til hunde:

Denne type hundeshampoo er typisk sammensat på en måde så pH er afbalanceret til hundens pH. Den indeholder som oftest vaskeaktive komponenter, som hundens hud tåler rigtigt godt. Almindelig shampoo til hunde fås både med og uden samtidig indhold af pelsbalsam. Eksempler på denne type shampoo er Buster Care hundeshampoo og Neutrale shampoo med pelsbalsam.

Hundeshampoo til sarte hunde:

Denne type shampoo til hunde er typisk sammensat med for hunde neutralt pH. Typen indeholder sjældet parfume og de vaskeaktive komponenter er udvalgt så en følsom hundehud tåler denne type shampoo selv ved hyppig vask. Eksempler på denne type shampoo er f.eks. Vetriderm Sesitive Shampoo og Virbac Shampoo til sarte hunde

Balsam og Conditioner:

Balsam og conditioner er produkter, som man anvender efter hundens vask, hvis det skal være rigtigt godt. Begge typer af produkter letter i reglen hundens børstning efterfølgende, idet filtret pels bliver lettere at rede ud. Produkterne finde både i en form der skal skylles ud efter brug og i en form, som man bare efterlader i hundens pels. Eksempler på denne type kan f.eks. være Virbac Humilac balsam og Aptus leave in balsam.

Allergi shampoo til hunde og hundeshampoo mod kløe:

Denne type shampoo kan have en noget forskellig sammensætning. Nogle indeholder havremel og ingen sæbe. Andre indeholder ceramider, fedtsyrer og kolesterol, som har en beroligende effekt på huden. Atter andre indeholder urter som kamille, lavendel og aloe vera. Eksempler på denne type hundeshampoo kan f.eks, være Virbac Allerderm Oat shampoo og Oster shampoo lavender/chamomile.

Medicinsk shampoo til hunde:

Dette er typisk forskellige shampoo med indhold af bakteriedræbende substanser. Dette kan være forskellige desinficerende principper som f.eks. klorhexidin, triclosan, byotrol, ethyl laktat m.m. Eksempler på denne type kan være klorhexidin shampoo med balsam og ByoFresh Aloe Vera shampoo.

Shampoo til hvalpe:

Hundeshampoo specielt beregnet til hvalpe er ofte sammensat ligesom de typer shampoo som anbefales til sarte hunde, da denne type i forvejen tager udgangspunkt i en specielt følsom hud.

Skælshampoo til hunde:

Skælshampoo indeholder ofte svovl eller salicylsyre som kan opløse skæl hos hunde. Et nyere princip er også indhold af ichthyol, som virker mod skæl hos hunde. Eksempler på denne type shampoo kan være Virbac Allerderm Moist shampoo og Vetriderm Dandruff shampoo.

Duftfjerner og parfume m.m. til hunde:

Der findes en række shampoo´er som er tilsat dufte eller duft fjerner. Herudover findes der decideret Cologne i sprayform med indhold af duftaktive stoffer beregnet specielt til hunde. Man kan også få antiduft spray, som tager hundelugten i hundekurven og på hundetæppet.

Vores udvalg i netbutikken:

Vi har opdateret vores indhold af hundeshampoo m.m. i vores netbutik, så du nu har et meget stort udvalg at vælge imellem til netop din hund.

Se hele vore udvalg i hundeshampoo ved at klikke her>

Husk også at du altid kan få råd og vejledning i valg af hundeshampoo her>