Hundefoder

Tip omkring hundefoder.

Eftersom din hund giver dig så mange glæder bør du også give hunden det bedste hundefoder. Der findes ufatteligt mange typer hundefoder, så hvordan kan du vide hvilket foder, der er bedst til din hund?

For det første skal du vide, at der ikke er et enkelt hundefoder, der er dethund-1 bedste for alle hunde. Intet hundefoder alene vil kunne give alle hunde den bedste pels, det optimale energiniveau og den bedste fordøjelse. Hunde er individuelle ligesom mennesker og giver man en gruppe hunde et kvalitetsfoder vil man se, at de fleste hunde vil trives på dette foder, mens enkelte hunde ikke vil trives og måske endda få tynd mave m.m. Heldigvis findes der mange mærker af kvalitetsfoder og det er helt i orden, at prøve forskellige mærker for at finde ud af hvilket mærke din hund trives bedst på.

Vælg dit hundefoder ud fra din hunds livs stadie.

Vær opmærksom på at vælge et hundefoder der passer til din hunds livs stadie. Hvis du f.eks. giver en hvalp et hundefoder, der er beregnet til voksne hunde, vil den ikke få den ekstra energi, protein, vitaminer og mineraler, som den har brug for, mens den er hvalp. Giver du en voksen hund hvalpefoder, vil den sandsynligvis blive overvægtig. En gammel hund trives ofte bedst på et senior foder, der er lettere fordøjeligt. Når det drejer sig om ernæring er der ikke et foder, der passer til alle hundens livs stadier.

Valg af fodertype.

Man kan vælge mellem tørfoder, fugtigt foder og dåsefoder. Valget afhænger af din hund, men generelt anbefaler vi tørfoder.

Læs indholdsdeklarationen.

God kvalitet af råvarerne, som hundefoderet er lavet af, er meget vigtigt for et sundt foder. Ofte er de billige produkter lavet ud fra billige råvarer (ingredienser), der er svært fordøjelige og giver derfor ikke din hund den bedste ernæring. Som med så meget andet følger prisen kvaliteten, når det gælder hundefoder. Teknisk set indeholder det billige hundefoder måske nok de anbefalede specifikationer med hensyn til indhold af protein, fedt, kulhydrater o.s.v. men denne type foder har som regel lavere værdi af energi for hunden og proteinet er ligeledes af dårlig biologisk værdi. Mange af næringsstofferne vil derfor passere gennem din hunds mave-tarm system uden at blive absorberet. Dette betyder også, at du ofte skal bruge mere af foderet af den dårlige kvalitet for at give din hund den samme ernæring som ved en mindre mængde af foder af den gode kvalitet. Hvis du sammenligner udgiften pr. måltid og opdager hvor hurtig posen med hundefoderet af den lave kvalitet bliver tom vil du opdage, at ”billigt” foder kan være dyrere i det lange løb.

Når du skal finde et sundt foder til din hund er bagsiden af posen med ingredienslisten et godt sted at starte. Kig efter kød indhold, fisk, æg eller kødmel og fiskemel som en væsentlig bestanddel af foderet. Kød, fisk og æg har alle høj biologisk værdi, fordi de indeholder protein i form af fordøjelige brugbare aminosyrer.

Sammenlign garanteret indhold.

På bagsiden af posen er der som regel et garanteret indhold med procenter af de forskellige ingredienser i foderet. Vær opmærksom på at det garanterede indhold ikke tager højde for indhold af vand i foderet. Alt hundefoder har forskelligt vandindhold. Dåsefoder kan have op til 80 % vand (dyrt vand) og tørfoder så lidt som 6 %. For at du kan sammenligne mellem de enkelte mærker af hundefoder, skal indholdet derfor omregnes til tørt stof, for at du umiddelbart kan sammenligne de forskellige fodermærker. Vandindholdet skal derfor først fratrækkes.

Skift foder langsomt.

Når du har lavet lidt research og fundet et kvalitetsfoder, skal du give din hund tid til udskiftningen af dens nuværende foder til det nye foder. De normale bakterier der findes i din hunds tarmkanal, hjælper den med at fordøje foderet. En pludselig foderændring kan medføre forandring i mængde og type af disse bakterier og give diarré. For at undgå sådanne problemer bør du skifte over til det nye hundefoder gradvist. Et forløb på 7 – 10 dage vil ofte være passende. Begynd med at blande 25 % nyt foder med 75 % gammelt foder og brug denne blanding i mindst 3 dage. Hvis alt forløber planmæssigt bruger du herefter 50 % af hver type i 3 dage og så 75 % nyt foder og 25 % gammelt foder i tre dage. Nu skulle din hund være klar til udelukkende at spise det nye foder. Opstår der problemer i forløbet, er du velkommen til at kontakte os eller din egen dyrlæge for rådgivning.

Når du har fodret din hund med det nye hundefoder i mindst en måned, er det tid til at bedømme effekten af det nye foder. Hunden skal have skinnende øjne, en fin skinnende pels et godt huld (hverken for tyk eller tynd) og masser af energi. Har den det er du på rette spor med hensyn til dit hundefoder.

Lidt om et godt hundefoder.

Dechra er en international medicinsk koncern, der fremstiller hundefoder af høj kvalitet med indhold af gode råvarer. De har udviklet et hundefoder som passer til alle din hunds liv stadier og ligeledes diæter til hunde med forskellige lidelser. Bag dette foder ligger der stor forskning i hundes ernæring. Hundefoderet sælges derfor kun gennem dyrlæger.

I vores netbutik kan du købe dette hundefoder, leveret fragtfrit på din adresse.

Klik her for at komme til netbutikken med hundefoder>