Høne med slappe vinger

Hej 🙂 Jeg har en høne, som har lidt slappe vinger og hale. Vingerne
hænger på hende – ikke helt ned til jorden – og hun hiver dem op
hele tiden. Halen hænger også. Hun bevæger sig ikke meget, men
spiser og drikker. Det har desværre stået på i et par måneder, men
jeg har svært ved at aflive hende, da jeg jo ikke ved, om hun har det
ok trods alt. Hvad tænker I, det kan være? Og vil det gå over –
eller skal hun have fred? På forhånd mange tak. VH Line

Hej Line

Hængende vinger og hale er tegn på at der er noget galt. Det er ofte ikke tegn på en speciel sygdom men mere et generelt svaghedstegn. Der findes dog en sygdom Mareks disease som giver slappe vinger og senere også lammelser i benene. Denne sygdom skyldes et herpes virus. Den kan ikke kureres men man kan vaccineret mod den.

Hvis det var min høne ville jeg aflive den.

 

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.