Hest med seneskedebetændelse

Hej Ole.

Jeg skriver til dig, fordi jeg desværre har en gammel hest som har fået en seneskedebetændelse på højre bagben. Jeg har læst lidt på din hjemmeside, hvad man evt. kan gøre. Hun har fået smertestillende her sidste weekend og det hjalp lidt. Hun står med bandager på hver dag nu og kommer ud hver dag. Hun er 26 år, så hun er på pension?. Synes bare hun har smerter og står og løfter det ene og det andet bagben meget. Hun lægger også meget ned, flere gange om dagen, hvilket hun ikke plejer, også i boksen. Længe hvil synes jeg. Jeg har lige bestilt nogle “back on track”,bandager til hende hun kan have på inden for nogle timer. Hvad kan jeg ellers gøre. Kan jeg smører med noget eller hvad. Jeg har haft hende i 20 år og hun virker ellers ok. Dog har hun ikke spist som hun plejer, de sidste par dage.. Kan det skyldes smerterne eller?. Håber du kan hjælpe mig. Min egen dyrlæge har sagt, at vi kan evt. sprøjte hende og se om det hjælper. Jeg er mega meget i tvivl. Vil bare gerne hjælpe hende. På forhånd mange tak?.

Med venlig hilsen

Renda Dalum

Hej Renda

Hvis hesten virker meget smertepræget og med hævede seneskeder kan det anbefales at injicere seneskederne f.eks. med Kenalog (det afgør din dyrlæge).

Herudover kan din hest måske have gavn af et tilskud af Ekyflex tendon>

 

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.