Bekæmpelse af lopper hos hund og kat

Bekæmpelse af lopper hos hund og kat kan være en længerevarende proces og kan involvere flere trin. De voksne lopper lever det meste af deres liv på hunden eller katten. I modsætning hertil findes loppernes æg og larver især i gulvtæpper, hunde eller kattekurv og i græsset udenfor. For hver loppe du ser på hunden eller katten vil der, når lopperne har været på dyret et stykke tid, være hundredvis af æg, larver og pupper i dit hjem og umiddelbart udenfor hjemmet. En hurtig effektiv loppebekæmpelse inkluderer derfor udover behandling af dyret også en behandling af hjemmet og omgivelserne udenfor hjemmet. En loppebekæmpelse består derfor af følgende punkter:

  • Fjerne lopper inden døre.
  • Fjern lopper udenfor huset.
  • Fjerne lopper fra hunden eller katten.
  • Forhindre umodne loppestadier i at udvikle sig til voksne lopper.

Loppebekæmpelse inden døre.

Hvis du har et større loppeangreb er det vigtigt, at du følger alle anbefalingerne i dette program til loppebekæmpelse.

Indendørs loppebekæmpelse består i mekanisk at fjerne alle loppernes udviklingsstadier.

  1. Begynd med at støvsuge hele hjemmet grundigt, især under gardiner, forhæng, under stol og bordben og specielt hvor hunden eller katten sover. Støvsug dagligt de steder hvor hunde og katte opholder sig mest. Andre områder i hjemmet støvsuges mindst en gang ugentligt. Efter hver støvsugning skal støvsuger posen lægges i en tæt plasticpose og snøres sammen. Posen bortskaffes herefter. Det er påvist, at støvsugning på denne måde kan eliminere op til 50 % af loppe æggene.
  2. Vask hundens eller kattens sovetæppe ugentligt.
  3. Glem ikke at støvsuge og rengøre bilen, eventuel transportkasse, garage, kælder eller et hvilket som helst sted hunden eller katten har opholdt sig.

Loppebekæmpelse uden døre.

Udendørs loppebekæmpelse består i at eliminere et eventuelt opholdssted for lopperne. Lopper elsker varme, fugtige og skyggefulde steder, hvor der også er organisk affald. Koncentrer derfor indsatsen om terrasser, indgangspartier, hundehuset og lignende.

Fjern blade, græs og lignende på disse steder. Formen adgang af fremmede katte, hunde og vilde dyr til haven, da disse dyr kan have lopper.

Bekæmpelse af lopper på hunden eller katten.

Det er helt normalt, at se levende lopper på hunden og katten lige efter en behandling. Det tager lidt tid for loppemidlet at virke.

Efter der er taget hånd om loppebekæmpelsen i hjemmet og de udendørs steder, er det tid til at bekæmpe lopperne på dyret. Der findes et stort antal forskellige produkter på markedet. Der findes pipetter til at påføre huden i nakken, spray, loppeshampoo, loppehalsbånd, pulvere, tabletter og
indsprøjtninger. For alle produkternes vedkommende er det normalt, at man stadig kan se enkelte levende lopper i tiden lige efter behandlingen, da lopperne først skal i kontakt med produktet, inden de dør. Generelt anbefaler vi på Gærum Dyreklinik, at anvende pipetter til at dryppe på huden til bekæmpelse og forebyggelse af loppeangreb.

Husk også at der går et stykke tid, inden lopperne er fjernet totalt fra boligen og du kan derfor se enkelte lopper på hunden eller katten i et stykke tid efter, bekæmpelsen er påbegyndt. Dette gælder specielt, hvis der er gået et stykke tid inden du har opdaget, at dyret har lopper. Her er vedholdenhed nøgleordet. Det er vigtigt, at følge bekæmpelsesprogrammet i lang nok tid inden du kan forvente at være kommet loppeproblemet til livs. Dette tager typisk fra adskillige uger til 6 måneder eller mere afhængig af den enkelte situation.

Pipetter til at dryppe på huden: Pipetter til at dryppe på huden er den mest almindelige form for loppebekæmpelse og generelt den måde vi anbefaler på Gærum Dyreklinik. Dråberne påføres i et lille område på huden i dyrets nakke, hvor hunden eller katten ikke kan komme til at slikke sig selv. Pipetterne er generelt de produkter der har længst effekt og er lettest at anvende. Nogle af produkterne som Advantage dræber kun lopper, mens andre produkter som Frontline Combo dræber både lopper og flåter. Husk at læse brugsvejledningen nøje, når du anvender pipetterne. Generelt kan man først anvende pipetterne, når dyret er over 8 uger gammelt.

Spray: Gærum dyreklinik anbefaler Frontline Spray til killinger og hvalpe, der er under 8 uger gamle, idet dette produkt er sikkert til killinger og hvalpe, der er over 2 dage gamle. Med sprayen er det vigtigt, at få sprayet på alle kropsdelene, uden at ramme øjne og ører. Pelsen skal ikke gennemvædes. I hovedregionen er det bedst, at væde et stykke vat med produktet og forsigtigt gnide produktet ind i pelsen på hovedet.

FOREBYGGELSE AF LOPPEANGREB:

Den bedste behandling består altid i forebyggelse. Det bedste du kan gøre er kontinuerligt at anvende pipetterne på huden. Regelmæssig brug af disse pipetter vil forhindre et loppeproblem i at opstå, idet der så ikke vil kunne opbygges noget udklækningssted for lopper i dit hjem.

Loppemidler til hund klik her>

Loppemidler til kat klik her>