Ulovlige hestepas i omløb

Flere danske ’hobbyheste’ har ikke papirerne i orden, men har fået ulovlige tyske hestepas. Sådan lyder vurderingen i Fødevarestyrelsen, der er blevet bekendt med, at den tyske hesteavlsorganisation ECHA-ESV e. V. har udstedt flere pas i Danmark til ’hobbyheste’, dvs. heste, der ikke er i stambogen hos en anerkendt hesteavlsforening eller registreret som konkurrence-
eller væddeløbsheste.

I Danmark er det alene Videncentret for Landbrug – Heste, der kan udstede pas til ’hobbyheste’. Tyske pas til danske ’hobbyheste’ er derfor ulovlige.

Fødevarestyrelsen kontaktede allerede i fredags ECHA’s repræsentant i Danmark og bad om, at ECHA straks ophører med den ulovlige aktivitet. Fødevarestyrelsen vil endvidere rette henvendelse til de tyske myndigheder og til ECHA i Tyskland og bede om, at ECHA ophører med at udstede pas til danske ’hobbyheste’ i strid med EU-reglerne på området.

Lovgrundlaget for udstedelse af pas til ’hobbyheste’ er Kommissionens forordning nr. 504/2008 af 6. juni 2008 samt bekendtgørelse nr. 1448 af 15. december 2009. I Danmark har Fødevarestyrelsen udpeget Videncentret for Landbrug – Heste (Tidligere Landscentret, Heste) til at udstede pas til ’hobbyheste’.

No comments yet.

Skriv et svar

da_DKDanish