Ungå hårboller hos kat

ProBiotic LIVE Cat mindsker forekomsten af hårboller hos kat p.g.a. et højt fiberindhold.

Hårboller hos kat er almindeligt forekommende, men kan være til stor gene for dig som ejer, og kan i nogle tilfælde også være et problem for kattens helbred.

Normalt vil de hår katten indtager passere gennem tarmkanalen og blive udskilt via afføringen.

Sommetider kan disse hår dog samle sig i kattens mave eller spiserør og vil derfor ikke blive fordøjet.
Katte kommer af med disse hårboller ved at kaste dem op.

Selvom det nok ikke er et af de mest charmerende træk hos din kat, er det en normal måde for din kat at komme af med de hår den har indtaget.

Derfor, er det helt normalt at du ser en hårbolle fra din kat indimellem. Det faktum at katte er meget renlige og gerne pudser deres pels ofte, kombineret med at deres tunge er meget ru på overfladen, gør at de indtager mange hår, når de fjerne skidt og løse hår fra deres pels.

Især langhårede katte er prædisponerede for problemer med hårboller, og især om sommeren hvor katte oftest fælder deres tykke vinterpels kan forekomsten af hårboller blive større.

Nogle katte rengør naturligt sig selv oftere end andre, og dette kan også gøre dem mere disponerede for hårboller end andre.

Normalt er hårboller hos kat ikke et problem for kattens helbred, men det kan dog give årsag til bekymring hvis de forårsager blokeringer i tarmsystemet, unaturligt mange hår i
afføringen eller tab af appetit.

Hvis du begynder at se nogle af ovenstående tegn, at antallet af hårboller stiger, eller din kat rengør sig selv oftere end normalt, bør du tage din kat med til dyrlægen for at blive undersøgt. Dyrlægen vil ofte udføre en grundig undersøgelse, for at fastslå evt. underliggende årsager.

Der findes flere måde hvorpå man kan minimere forekomsten af hårboller hos kat. Jævnlige gennembørstninger vil reducere mængden af løse hår og dermed forhindre katten i at
indtage dem.

En anden og meget vigtig faktor er korrekt valg af foder. Foder til katte med ”hairball control” indeholder naturlige fibre, som kan hjælpe med at hårene lettere passerer gennem tarmkanalen.

Hvis du vælger et foder af høj kvalitet, vil de velbalancerede næringsstoffer også være gode for kattens hud og pels og dermed reducere fældningen.
Alle varianter af ProBiotic LIVE Cat har et højt indhold af naturlige fibre, mindsker dermed forekomsten af hårboller og holder din kat, sund, glad og fuld af liv.