Ukritisk brug af ormekur til kat

Derfor er ormekur til katte på recept.

Hej Ole

Jeg har købt et par katte fra Kattens Værn som jeg selvfølgelig har i sinde at holde ved lige med ormekur, loppekur mm.

Den ene har senest fået ormekur og loppekur d.10/5 og den anden d. 26/6

Det er vel derfor tid til ormekur igen ikke? Er det ikke 3 mdr’s interval?

Hvad med loppekur? Hvor ofte skal de have det?
Det skal lige nævnes at det er to katte skal skal bo ude i stalden og derfor også befinder sig meget udenfor. Og begge katte er ca. 2 år gamle
De præparater der står som anvendt er milbemax og stronghold

Mvh. Mette

Hej Mette

Med hensyn til ormekur, så må det kun gives ved konstateret ormebelastning. D.v.s. der er ikke noget tidsinterval. Kattene skal kun have ormekur, når der er konstateret infektion med orm.

Med hensyn til loppekur. Hvis det er stonghold der anvendes så skal det gives en gang månedligt.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Okay. Kattens Værn informerede mig blot om at det var et interval på 3 måneder at de skulle have det da de særligt skulle være udekatte. Men skal jeg så først købe en ormekur til dem såfremt jeg ser en orm hos dem? Hvorfor kan det ikke holdes nede på samme måde som eksempelvis ved hest?

Det er ikke nødvendigvis stronghold jeg insisterer på at bruge. Jeg vil blot gerne holde bugt med lopperne på meningsskabende vis selvom det er udekatte. Jeg synes hver måned lyder af meget og som mere dyrt end måske nødvendigt- Findes der andet præparat du kan anbefale som skal gives knap så hyppigt?

Hej Mette

Så synes jeg du skal tage fat i kattens værn og fortælle dem, at deres rådgivning er i strid med loven. Receptpligten på ormemidler blev netop indført i 1998 for at undgå den slags rutinemæssig behandling. Dette har så ført til, at vi netop i Danmark ikke har nogen større resistensproblemer med ormekur. Helt det samme forhold gør sig gældende med heste. Her må du heller ikke behandle på mistanke.

Med hensyn til loppekur er det en anden sag. Der findes et halsbånd på recept der hedder seresto som virker i op til 8 måneder.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Det vil jeg da helt bestemt gøre- jeg hiver fat i dig igen hvis jeg spotter orm hos dem.

Halsbånd tør jeg ikke da jeg vil være bange for de kan hænge fast nu de går ude i skov og diverse. Jeg undersøger de forskellige muligheder og så købes det vel over apoteket. Tak for dine svar og din tid.