Tynd kat

Et spørgsmål om en meget tynd kat.

Besked: kære Dyrlæge

jeg er ganske enkelt blevet lidt bekymret for min hunkat. Hun fik for 7 uger siden 6 killinger.. alle har det fint og vokser godt.. men hun er ganske enkelt blevet FOR tynd !

Hun får naturligvis alt det foder hun kan æde.. killinge tørfoder fra RC + div lækkerier, men alligevel er hun blevet afmageret 🙁 jeg kan mærke samtlige ben på hende .. ellers virker hun normal/ ikke syg og pelsen er flot og blank. men hun virker træt.. og æder ikke så meget ,som jeg synes hun burde… Killingerne er naturligvis begyndt at æde selv, men får dog en hyggetår ind imellem… tror nu ikke der er meget, at komme efter.. skal jeg vente tiden af til de helt holder op med at patte, eller bør jeg lade hende undersøge af dyrlæge..?

Har aldrig set en hunkat blive SÅ mager før, så det bekymrer mig..

mvh ulla

Hej Ulla

Det kan godt koste en del på mor kattens huld at have et kuld killinger, specielt, hvis der er mange killinger og mor katten er en god mælkeproducent. Det er rigtigt fint, at du har givet den et killingefoder, mens den har killinger, da dette foder giver den ekstra energi og protein. Du skriver at pelsen er fin og blank og det beroligere mig langt hen af vejen, hvis hun var syg ville det være et af de første steder, man ville kunne se en forandring.

Hvis kattens rygsøjle står skarpt op (tårntappene) vil jeg dog anbefale dig at få tjekket katten hos din dyrlæge, da den i så fald er afmagret og ikke bare mager.

Venligst

Ole B. Jensen

hej ole..

tak for svar..

jeg er naturligvis klar over det koster reserver, at producere mælk til 6 killinger 🙂 MEN, jeg kan ikke lide , ALLE hendes knogler er så synlige 🙁 også rygsøjlen …

der er ikke 1 g fedt tilbage på hendes krop… 🙁

hun virker bestemt ikke syg og ser ikke syg ud på nogen måder, bortset fra hendes krop er total suget for fedt reserver/muskler 🙁

Er der et el andet produkt, som jeg kan give hende, der kan give hende energi/fedt/protein i en fart…?

Hun har, sammen med killingerne fri adgang til killinger tørfoder fra RC, vådfoder, + kogt kylling + suppe, div lækkerier i løbet af dagen..

alligevel tager hun ikke på .. og det bekymrer mig, for killingerne har nu spist selv i ca 14 dage og de er ” fede” 🙂

hvor lang tid skal jeg regne med, der kan gå inden hun begynder at tage på Tynd kat
jeg vedhæfter et billede af hende, hvor man tydeligt kan se, der ingen musker/fedt er tilbage i låret..:(

så mit spørgsmål er; er der noget jeg yderligere KAN gøre for at fede hende op hurtigere, el skal jeg være bekymret og tage hende til vet. ?

mvh

ulla

Hej igen Ulla.

Ja uha hun er god nok mager. Men alligevel tror jeg det er de 6 killinger, der har tappet alt fedtet fra din kat.
Seks killinger er jo også mere end normalt og på hendes bryst kan det se ud som om hun malker rigtigt godt til killingerne, hvilket jo også bekræftes af, at de er tykke og runde.
Din kat er nok genetisk instillet på, at give killingerne det hele.

Det du kan gøre er at tage killingerne fra en del af døgnet, så vil hun sandsynligvis nedsætte mælkeproduktionen lidt, så
der også bliver lidt energi til hendes egen krop.

Du kan også prøve dette foder på dette link her>

Det er min erfaring, at netop dette foder elsker alle de katte jeg har kendskab til og langt de fleste katte tager på, når de får dette foder.
Det er godt nok ikke et killingefoder, men når hun er så mager, synes jeg det er værd at prøve.

Uden ændringer kan du nok ikke forvente, at katten begynder at tage på før killingerne er fravænnet.

Venligst

Ole B. Jensen