Tunfisk til hunde ?

Er tunfisk godt til hunde ?

Fra:

Sonja Hansen

Besked:

Hej

Jeg vil bare høre om det er okay at give mine 2 hunde dåsetun i vand

ca. 3 gange om ugen.

Før tun fik de leverpostej i deres kødben med laveste fedtindhold

når jeg skulle på arbejde, men de er blevet lidt for tykke så

derfor gik jeg over til tun. Jeg håber at høre fra jer.

Med venlig hilsen

Sonja

Hej Sonja

I princippet er det o.k. Tun er ikke en fed fisk og i vand er det fint, men der er dog en lille hage ved det alligevel.

Tun er en rovfisk og derfor øverst i fødekæden. Den lever af andre fisk som optager tungmetaller. Da tunen er øverst i fødekæden vil tungmetallerne opkoncentreres hos denne fisk. Det er især det farlige kviksølv jeg tænker på her. Jeg synes ikke du skal give hundene tun mere end en gang om ugen. Så kan du eventuelt finde en anden fisketype til de øvrige dage..

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.