Tandkødslommer hos hund

Hund med paradentose. Skal tænderne ud?

Hvad vil du spørge om?
Tandpleje

Skriv dit spørgsmål her
Hej
Jeg har en kongepuddel der er 9 år gammel, har ligefået renset tænder for første gang. Efter tandrensning har hun fine tænder. Men dyrlægen om 3 uger fjerne 3 af hendes kindtænder.

Jeg har fået at vide, at der er lommer ved disse tænder. Tandkødet har trukket sig tilbage. Så for at forbygge vil man fjerne disse tænder. Er det ok?
Mvh H J

Hej Hans Jørgen

Din hund har paradentose, det er derfor, at tandkøddet trækker sig tilbage. En løsning kunne rigtig nok være, at trække tænderne ud. Hvis det var mine tænder ville jeg dog gerne beholde dem. Så ville jeg nok få en paradentose behandling. Denne kunne bestå af klorhexidin gel der blev placeret i tandkødslommerne og eventuelt også en behandling med antibiotika, f.eks. Antirobe eller Clinacin.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.