Et spørgsmål om aktivt kul til hund.

Aktivt kul til hunde med diarré og forgiftninger.

Hej Ole og Esben Jeg talte med Esben et par gange i sidste uge omkring aktivt kul. Esben opfordrede mig til lige at sende en besked af sted, så I kan få forespørgslen ind i køen af alle de andre opgaver for klinikken. Jeg har en førstehjælpstaske til vores hund, som vi har med i beredskab på ture til Norge og Sverige – her er der nemlig meget ofte langt til en dyrlæge med vagt. Det er ikke som herhjemme hvor der ofte kun er en halv time til en dyrlæge døgnet rundt. I førstehjælpstasken har jeg bl.a. aktivt kul, så vi kan starte behandlingen op inden vi kan komme til en dyrlæge når vi er på tur. Det er en flaske jeg har købt af vores egen dyrlæge. Problemet er bare at det er en flaske med 1 L færdigblandet aktivt kul (fra Kruuse). Det er en ret stor mængde at slæbe med – men der er også nok til en ko eller en hest 🙂 Jeg har talt med vores apotek, og de oplyser man også kan få aktivt kul som granulat, som man selv skal blande med vand. Men problemet er bare at de kun vil sælge mig en hel kasse med 10 stk. flasker á 50 g. Det bliver temmelig dyrt og jeg vil aldrig få det brugt – da det kun er til en nødsituation i Norge eller Sverige. Derfor vil jeg spørge om det er noget I vil tage hjem i Jeres netbutik. Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan efterspørgslen vil være. Men jeg vil i hvert fald gerne købe 2 flasker af Jer, hvis i vil tage det hjem. Det er lidt smart for en flaske med 50 g er noget lettere end et helt kilo. Og vand har man jo altid i nærheden. Navn på produktet: Carbomix granulat til oral suspension 50 g Producent: EuroPharmaDK Udlevering: Håndkøb – ikke apoteks forbeholdt Håber I kan hjælpe mig. Jeg ser frem til at høre fra Jer.

Med venlig hilsen Carsten

Hej Carsten
Vi kan desværre ikke hjemtage dette aktive kul, da jeg ikke mener det er noget vi ellers kan bruge resten af. Men du kan jo købe aktiv kul i tabletform mange steder uden problemer.
Jeg mener dog at tiden er ved at løbe fra et stof som aktiv kul.  I dag kan man anvende lermineral f.eks. Montmorillonit på lige fod med aktivt kul. Dette binder også giftstoffer og virus i mavetarmkanalen.
Montmorillonit findes i bl. a. Canikur Pro. Måske du kan bruge dette i stedet for.
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

 

Hej Ole
Det er helt ok – det var nok også mere, hvis du selv benyttede det i din egen praksis. Jeg har allerede Canikur Pro i mit udstyr. Canikur Pro har jeg altid tænkt til almindelig diarre uden komplikationer. Det aktive kul var tænkt til alvorlige forgiftninger som f.eks. indtagelse af chokolade, rottegift, human medicin, kølervæske, sneglegift, giftige planter osv. Er det også i denne forbindelse, du finder at tiden er løbet fra aktivt kul?
Med venlig hilsen
Carsten

 

Hej Carsten
Aktivt kul vil absolut være velegnet til de forgiftninger du beskriver, men Canikur Pro vil også kunne klare det på grund af indholdet af lermineral.