Sort plet hos dværghamster

Hej.

Jeg har en dværghamster, som er lidt over 2 år gammel. I løbet af det sidste halve års tid har den fået en grim sort plet på maven lige ved duftkirtlen. Pelsen er væk der og der er bare en sort rund plet som ser ru ud i overfladen. Nu er der endvidere kommet små lyserøde bylder/blærer ved siden af eller rundt om den sorte plet. Hvad kan det være, og bør jeg gøre noget? Hamsteren virker frisk som den plejer, dog er den jo lidt gammel. Men der er ikke noget at mærke på den. Men det ser meget træls ud på dens mave! Jeg har vedhæftet en video, da den spræller og ikke er nem at tage billeder af, når man holder den på den måde. Det er lidt dårlig kvalitet, håber det er til at se, hvad jeg mener. Det er svært at få råd til at tage til dyrlægen på en SU, så er glad for man kan spørge her. 🙂

Mvh. Mette

Hej Mette.

Jeg kan desværre ikke se filmen, kan du ikke prøve, at tage et par billeder i stedet for, så skal jeg nok vende tilbage med et svar.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Jeg har vedhæftet et billede her, har desværre kun min telefon som kamera. Beklager den elendige kvalitet, håber det er til at se nogenlunde hvad jeg mener.

Hamster sort plet

Hamster sort plet

Hej Mette

Jeg fik godt nok åbnet den lille film også, men din hamster spræller en hel del, så det er lidt vanskeligt at give et helt sikker svar på dit spørgsmål.

Efter bedste evne tror jeg der er tale om et melanom eventuelt et melanosarkom.

Et melanom er en godartet svulst, hvor det er de celler i huden der danner det mørke farvestof der er blevet omdannet, så der lokalt dannes for meget farvestof. I den godartede form kaldes knuden et melanom. Er knuden ondartet med tendens til spredning eller vækst ind i andre organer kaldes det et melanosarkom.

Hamsterens alder taget i betragtning synes jeg bare du skal lade den leve så længe den ahr det godt. Kommer der så en dag, hvor den ikke er frisk mere så kan du lade den aflive.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej igen.

Mange tak for dit svar!

Det er nu lykkes mig at få taget nogle ordentlige billeder af min hamster.

Hamster melanom

Hamster melanom

Det på dens mave ser værre ud nu, det bliver faktisk værre for hver dag.

Jeg vedhæfter lige de nye billeder her – kan være det blot bekræfter det, du skrev sidst, men det vil hvertfald være rart lige at høre.

Bør jeg stadig bare lade den leve så længe den virker til at have det godt?

Mvh. Mette

Hej Mette

Tak for de fine billeder. Ja billederne bekræfter, at der sandsynligvis er tale om et melanom eller et melanosarkom hos din hamster. Det du bør overveje er, om du vil forsøge at få dit hamster opereret eller om du bare vil lade det leve indtil det eventuelt begynder, at blive dårligt og så få det aflivet til den tid.Tager man alderen på dit hamster i betragtning vil jeg anbefale det sidste, men det er jo også et temperaments spørgsmål hos dig.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.