Sommereksem – forebyggelse.

Sommereksem – Islændereksem – Sweet Itch.

I dette tilfælde kan man ikke sige at kært barn har mange navne. Men hvad kan der gøres for at forbygge og lindre denne kløende hudlidelse hos heste?

For at forstå hvordan sommereksem forebygges er det nødvendigt at vide, at sommereksem hos heste skyldes en allergisk reaktion på spyttet fra nogle små stikkende insekter, som man kalder mitter.

5 metoder til at forebygge sommereksem:

  1. Tag hesten ind specielt i tusmørke og især i maj og september: Mitterne er mest aktive, når dagen gryr og når det bliver mørkt. I vejrmæssige normale år er mitterne endvidere mest aktive i maj og september måned.
  2. Anvend et insekt middel til din hest: Disse midler kan dels afskrække insekter herunder mitter i at stikke hesten og en del af midlerne dræber også insekterne. Eksempler på denne type midler er Equisit forte insektmiddel og Flymax Derm.
  3. Brug et middel som virker på hestens immun system: Dette er meget interessante midler til forebyggelse af sommereksem. Man kan her sige, at man har nogle midler som virker på selve roden til hestens sommereksem, nemlig dens immun system, som overreagerer på mitternes spyt. Eksempler på disse midler er BioPlus kapsler og B-Glucan max.
  4. Midler som lindrer hesten kløe: Disse midler anvendes typisk efter hesten er begyndt at klø sig og dæmper alle på forskellig måde hestens kløe. Eksempler på disse midler er Equidoux og Itch Stop Salve Complete.
  5. Tilførsel af essentielle umættede fedtsyrer: Disse midler øger generelt hudens modstand mod skadelige påvirkninger. Et eksempel på disse midler er Equioil Omega 3+6+9.

Ovenstående er ikke en udtømmende liste, f.eks er der ikke nævnt eksemdækken og det at flytte hesten til mere vindrige områder, men nogle gode bud, som har vist positiv effekt på sommereksem.

Du kan se oversigt over de midler vi har i netbutikken til sommereksem forebyggelse ved at klikke her>