Småskader på poterne

Vi mennesker bruger sko til at beskytte vores fødder med, men hvad gør hunden? De går over is, græs, varm asfalt og jord i de bare poter. Hundens tykke trædepuder giver den en beskyttelse, som vi mennesker ikke har. Hunden er derfor mindre sårbare overfor skærende genstande, kemikalier varme m.m. Dette betyder dog ikke, at hundes poter ikke kan tage skade. Faktisk er området mellem trædepuderne meget følsomt og kan beskadiges af skarpe genstande, ved forbrændinger og kemikalier.

Kommer hunden haltende, kan det være en god idé først at undersøge dens poter for blødninger, sår, hævelser, rødme og lignende.

En del hunde hader, at få undersøgt poterne, men så må man insistere på at få lov til at se dem efter. Dette gøres bedst ved at være rolig og snakke til hunden, så den efterhånden slapper af.

Skulle der være en rift i poterne så start med, at vaske poterne i lunket vand, hvorefter du kan bruge en desinficerende spray som f.eks. AntiSept. Undersøg såret dagen efter for at tjekke, at det er blevet bedre. Ser såret inficeret ud er det tid til at gå til dyrlægen med hunden.

Hos nogle hunderacer, der har meget hår mellem trædepuderne, kan dette i sig selv give anledning til irritation, specielt når hårene bliver fugtige eller klistret sammen af jord, mudder og lignende. Hos disse racer bør man klippe hårene regelmæssigt for at holde poterne i god form.

Ligesom mennesker kan få hård hud på fødderne, kan hunde få tørre og sprækkede trædepuder. Løsningen på dette problem er i princippet det samme, som løsningen er hos mennesker. Hos hunden kan du anvende potevoks. Hunden vil dog ofte begynde at slikke på poterne, når du gnider dem ind i potvoks. En fin løsning på dette problem er, at smøre Potevoks på poterne lige inden du fodre hunden.På denne måde får Potevoksen tid til at virke. Du kan også beskæftige hunden med leg lige efter påføringen.

Produkter relateret til denne artikel:

Potevoks

AntiSept