Skille hunde ad?

Skille hunde ad?

Fra: Pernille

Besked:

Vi har 3 hunde. Zofus på 9 år Hønsehund Kastereret. Dixi på 7 år Dansk/svensk gårdhund tæve og Luna på 8 uger schæfer tæve. Min svigermor vil gerne have en at hygge sig med og vil gerne have Dixi.

Dixi er en lidt nervøs hund og bange for mange ting bla. fremmede hunde. Hun ryster tit og bliver nervøs. Vi har desuden to børn på 3 og 5 år. Ingen tvivl om at hun nok vil trives bedre hos svigermor.

Men vil de ikke savne hinanden de to ældste hunde. Dixi stammer fra en gård og er lille hund. Zofus er en stor hund. De to har været sammen siden vi fik Dixi som 8 uger gammel. Vil de være synd at skille Zofus og Dixi ad?

Hej Pernille.

Når den gamle tæve er en nervøs type, som du mener vil trives hos din svigermor, tror jeg ikke du behøver at bekymre dig specielt om den gamle hanhund. Den har sandsynligvis nok adspredelse med den nye hvalp og børnene.

Den vil nok registrere, at tæven er væk, da de jo altid har været vant til hinanden, men det går nu nok. Har selv to hunde, hvoraf den ene kun er en lånehund, forstået på den måde, at den er hos os nogle måneder, hvorefter den er nogle måneder hos min stedsøn. Der er ingen problemer i den forbindelse, så jeg synes du skal prøve det.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.