Skabmuk hos hest

Sav benene af din hest!

Hej Ole.

Jeg har i snart et halv år kæmpet med begge mine frieser vallakker, klør deres bagben. Jeg har prøvet sebacil og kovaline uden virkning. Jeg har barberet dem helt ned og kan se at der er to “pølser”/forhøjninger, på hver side af koden. Der kommer lidt flager af og den ene har sår, pga kløe tror jeg. De stamper begge på bagbenene.
Har du nogen ide til hvad det kan være og hvad jeg kan behandle med? Jeg er ved at være nået dertil, hvor jeg snart saver alle 8 ben af.

Mvh Trine

Skabmuk 1
Skabmuk 2

Hej Trine

Ja, hvis du saver benene af har du løs problemet ??

Din hest lider hverken af spat eller muk. Det den lider af er skabmuk. Dette er en lidelse, som alle heste kan få, men den ses især hos racer med langt hovskæg som f.eks. frisere.
Det er nemt nok at behandle. Når du nu har prøvet så meget vil jeg anbefale følgende:

1. Få din dyrlæge til at injicere med Ivomec 3 gange med 10 dages mellemrum.

eller

2. Behandl din hests ben grundig efter en klipning med Frontline spray eller Effipro spray. Dette skal også gøres 3 gange med 10 dages mellemrum. Det er vigtigt, at benene er helt gennemblødte hver gang i sprayen.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.