Sammenførsel af to katte

Problemer med sammenføring af to katte.

Hej,

Min kæreste og jeg har en dejlig 6 måneder gammel huskat som plejer at være meget legesyg, kælesyg, meget spindende og have en rigtig god appetit. Vi besluttede os for 3 dage siden at få en ny killing (Maine coon pige) 4 mdr. Gammel, og den samme aften hvor de mødte hinanden første gang gik det egentlig okay, men allerede dagen efter begyndte han at springe på hende, (det ligner parring, vi har dog fornemmelse af dominans) han er ikke kastreret men bliver han snart. Så nu har vi opdelt rummene så de kan se hinanden og vænne sig til hinandens nærvær og duft. Men han er begyndt at virke meget deprimeret, han spiser intet, drikker heller ikke, vil ikke rigtig lege eller kæle men bare sove. Han virker som om at han er meget afhængig af os og virkelig gerne vil kunne være i nærheden hele tiden.
Det skal lige siges at hun sover med os inde i stuen og han sover ude i gangen, da hun er forsigtigt af natur tænkte vi det var bedst at hun fik en masse kærlighed og opmærksomhed så hun kan vænne sig til de nye omgivelser. Vi kæler, nusser og leger med ham lige så meget som vi plejer så han ikke føler at han bliver glemt, og vi er endda begyndt at fodre ham først, kæle med ham først så både hun og han ved at det stadig er ham som er “kongen”. Hun er dog begyndt at tilvænne sig men vi er bekymret for ham, da han har forandret sig meget på kort tid. Vi har også snakket om at bytte plads for de to så han kommer ind til os,
men vi ved ikke om det er løsningen?
Håber virkelig i kan hjælpe.

Hej Tobias
Det er meget bormalt med psykiske ændringer når der lige pludseligt bliver introduceret en ny kat i hjemmet.
Når i synes det er et problem vil jeg anbefale at bruge Feliway Friends i en overgangsperiode indtil kattene er blevet helt vant til hinanden. Du kan læse mere om midlet på dette link her:

 
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.