Sår under øret på kat

Øremider hos kat?

Hvad vil du spørge om?
Sår på kat

Skriv dit spørgsmål her
Hej. Min kat fik i slutningen af september et en-krone stort sår lige under det ene øre samt nogle små sår på kinden i samme side.

Det væskede med klar væske. Katten kløede meget i det, rystede på hovedet og vaskede sig mere end normalt, ikke kun ved ørerne men over det hele.

Var hos dyrlægen. Ørerne så fine ud, så der var ikke mistanke om øremider, men der blev ikke taget prøver.

Fik behandling med Cefa-Cure vet. 150 mg. dagl. i en uge samt Prednicortone i 10 dage. Dette var med nogen effekt.

Efter 10 dage var der 2 mindre sår tilbage som forsvandt. Den blev ved med at ryste på hovedet, og nu har den fået et nyt sår på den anden side af hovedet mellem øre og øje.

Det er en udekat, men jeg er ret sikker på, den ikke har været i slåskamp. Den er ikke vaccineret, da den ikke kan tåle det – bliver efter et halvt døgn svag og træt.

Den spiser og drikker som normalt, er fortsat social og kælen og udskillelse er også som det plejer. Den ryster fortsat på hovedet og klør sig på hovedet og ører. Hvad kan grunden være til disse sår? På forhånd tusind tak.
Venlig hilsen Helle

kat sår

Hej Helle

Jeg vil anbefale, at katten bliver behandlet mod øremider. Når den ryster på hovedet, så er der meget stor sandsynlighed for at der er tale om øremider. De kan af og til være svære at finde i mikroskopet.
Grunden til, at den første behandling har haft nogen effekt er, at din kat fik prednisolon. Dette virker kløedæmpende, men gør intet ved årsagen til kløen og derfor kommer sårene igen, når medicinen er ude af kroppen. Det er således din kat selv, der laver sårene ved at klø sig.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.