Sådan undgår du nyreslag

Sådan undgår du nyreslag hos din hest.

Følg denne vejledning, hvis din hest har haft en pause eller hvis den lige har haft et nyreslag.

Kender du det. Din hest har lige haft en pause, måske p.g.a. en skade, måske bare en pause af anden årsag. Du glæder dig til at komme i gang med at arbejde med din hest igen. Du tager den frem. Den er frisk og glad, men efter træningen er den stiv og øm i sine muskler og kan knapt gå, fordi den har fået et nyreslag. Du har måske hørt, at den nu igen skal have en længere pause for ikke at skade sine muskler.

Giver du så hesten en længere pause uden ændringer i øvrigt på dens fodring, opstaldning og i brug tagning er der meget stor risiko for, at den også vil få nyreslag næste gang du tager hesten i brug.

Følg disse råd for at undgå din hest får nyreslag.

1. Har din hest haft nyreslag så lad være med at give den en pause. Tag hesten i brug straks dagen efter den har haft nyreslag. Giv den et meget let arbejde, dette er meget bedre end at give den total hvile.

2. Nedsæt mængden af stivelsesholdigt foder til din hest i forbindelse med, at den begynder at arbejde efter en pause. Den reducerede mængde foder, skal du give hesten i mindst 3 dage, før du tager den i brug.

3. Når du tager den i brug, så giv den kun et kortvarigt arbejde de første par gange du træner hesten. Højest 5 minutters arbejde de første to dage den arbejder.

4. Øg herefter gradvist mængden af arbejde over nogle få dage, således at den efter en til to uger er oppe på normalt arbejde.

5. Samtidig med at du øger arbejdsintensiteten øger du langsomt foderstyrken dog således, at du først øger arbejdsmængden og derefter foderstyrken. Du må aldrig gøre det i den modsatte rækkefølge.

Der findes flere forskellige former for nyreslag hos heste. Ovenstående vejledning gælder især for normale heste, der ikke har en forhistorie om vedvarende nyreslag, men kun enkeltstående tilfælde af nyreslag.

Gode fodermidler til at undgå nyreslag hos din hest kan du læse om ved at følge dette link:

Korrekt forsyning med elektrolytter er vigtig for at forbygge nyreslag, læs mere her>

Lucerne med olie>

En oversigt over alle vores fodermidler, hvoraf flere er gode mod nyreslag>

Et par gode tilskud med e vitamin og selen som kan forebygge nyreslag finder du på dette link her>

HAR DU SPØRGSMÅL OM NYRESLAG HOS HESTE KAN DU STILLE DEM HER>