Rottweilwer blanding med maveproblem

Maveonde hos hund.

Hej Ole,

Jeg har et problem med min Rotweiler-blanding, som jeg håber, du kan hjælpe mig med.

Hunden vejer ca. 55 kg og har et problem med maven.

Hunden er blevet scannet, og hans blod er blevet ekstensivt testet, hvor det blev konstateret, at han havde en inficeret bugspytkirtel. Vi har ændret hundens kost til Hills i / d Fedtfattig og købte Panzym Pulver fra dig, som vi giver hunden 1 tsk med hans tørfoder to gange om dagen (ca. 400 gram tørfoder ialt).

 

Problemet er, at hans mave begynder at boble af luft og laver en masse støj (skrig) omkring kl. 5 om morgenen, og han spiser ikke (men han vil spise græs). Han begynder først at spise normalt efter 2 til 3 timer.

 Dette er det oprindelige problem, der har stået på nu i ca. 12 måneder, og årsagen til at vi har haft ham scannet og blod testet. Resultatet af scanningen afslørede ikke noget, men hunden havde en masse af tarmluft og dyrlægen mente, at problemet skyldtes hans inficeret bugspytkirtel ,  men havde ikke noget svar om, hvad jeg kunne gøre med problemet.

Hunden er 10 år gammel, men har ingen andre problemer.

Har du noget, vi kan købe, som kan hjælpe?

Med venlig hilsen

Hej Graham

 
Hvordan er hans afføring? Har den været tynd eller lys på noget tidspunkt?
 
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
 
Hej Ole, tak for din hurtige svar på min mail. Det er meget pænt af dig. Cato’s afføring ændrede sig meget, efter at vi ændrede hans mad til Hill’s i/d-fedtfattigt. Først var den lys i farve og ganske blød. Mængden af afføring er også ændret. Med sin gamle mad Hill’s vægtstyring og mobilitet var hans afføring meget stor og ofte. Nu er de ikke så store og kun to gange om dagen, men ser normale ud, undtagen når han spiser græs. Så ser hans afføring ud til at være indpakket i slim med det synlige græs. Jeg gav ham 40 mg Omeprazol lige før sengetid i går aftes og her til morgen er hans mave ok, men dette kunne bare være et tilfældighed.
 
 
Med venlig hilsen
Graham
 
Hej Graham
 
Din beskrivelse af hans afføring tyder godt nok på, at han får gavn af Panzym. Det er karakteristisk, at afføringen ved eksokrin pancreas insufficiens er voluminøs og lys, fordi der er meget ufordøjet fedt i den.
Panzym tilfører de enzymer som nedbryder fedtet i kosten.
 
Hvis der er andet jeg skal foreslå kunne det være et tilskud af Synbiotic DC kapsler. De indeholder probiotika og har dermed en masse gode mikroorganismer til mave-tarm kanalen.
 

 
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
 
Tak for oplysningerne. Jeg vil prøve Synbiotic DC kapsler og har bestilt dem fra din netbutik.
 
Med venlig hilsen
Graham