Pronutrin forebyggelse af mavesår

Kan Pronutrin to gange ugentligt forebygge mavesår hos hest?

Subject:
Pronutrin

Message:
Hej. Min hest er færdig mavesårs behandlet og har efterfølgende fået succeed pasta i snart 2 måneder, jeg tænker nu at anvende pronutrin 2 x om ugen forbyggende, tænker resten af hendes liv. Vil dette gi mening? Hun havde sår i den røde del, så ikke foder relateret.
Mvh camills

Hej Camilla

Ja, det er da et forsøg værd. Synes måske det er lige i underkanten med 2 gange ugentligt.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej Ole.

Tak for svar, hvad vil du så forslå? Hun ER kontrol gastroskopieret. Og er helet så fint op, succeed var blot lige det ex, og tænker så pronutrin som ex forbyggende.
Hun har en god foder plan så det er blot som ex
vhcamilla

Hej Camilla

Pronutrin er i det væsentlige et forebyggende tilskud mod mavesår. Så med mindre, der på anden vis (fodring, opstaldning m.m.) er sket radikale positive ændringer for hesten med henblik på at forebygge mavesår, så skal der jo doseres dagligt med pronutrin.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej Ole. 

Hesten har det megt bedre, og viser ingen symptomer, foderplan og miljø er der kigget på og alt er ok, hesten er sansynligvis købt ( af mig) med mavesår, men var ikke typisk mavesårs hest, så der er brugt år på at kigge på alt mulig andet, bla hormon behandlinger osv.. suk..

Jeg vil bare gerne tildele noget som forbyggende, så det ikke kommer igen, især fordi jeg ikke kender årsag, som du bla skriver kunne være foder eller miljø..
Har du forslag til hvad jeg af tilskud ellers kunne tildele forbyggende?
Mvh camilla

Hej Igen Ole. 
Jeg er faldet over en “tråd” hvori du svare en der hedder “freja” at ( citat)

” Har din hest tidligere haft mavesår, , kan equitop pronutrin anvendes forbyggende 2 gange ugentligt. Dosering 50 gr. pr 100 kg.”

Så jeg bliver en smule forvirret…

Min hest HAR haft mavesår og er færdigbehandlet, og krontrol gastoskoperet, med positiv resultat, fuld opheling..

Og jeg spørger netop på et tilskud blot som forbyggende for at minimerer risiko for tilbagefald, ud over god foder plan og miljø som skrevet tidligere 😉

Vh camilla

Hej Camilla

Ja, det er rigtigt. Hvis ellers alle andre risikofaktorer er optimeret, ka du godt “nøjes” med Pronutrin 2 gange ugentligt i fuld dosering. Er de ikke det vil jeg anbefale daglig tilskud.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Ok tak, så vil jeg gøre det.. Alt er ellers ok, så vil jeg give hende det 🙂
Tak og god sommer
vh camilla