Overdreven øre rensning på hund

Det er godt at holde hunde ører rene men?

Hvad vil du spørge om?
Svamp i ørerne

Skriv dit spørgsmål her
Min cockerspaniel på 3,5 år var begyndt at klø sig noget på ørerne og undersøgelse hos dyrlægen afslørede at hun havde en del ørevoks samt svamp.
Jeg fik besked på at skylle ører dagligt med trizchlor ,, 2 x om dagen i en måned og så komme til kontrol.
Jeg fik skyllet hundens ører 2x dagligt i 5 dage og derefter 1x dagligt resten af måneden. Hun var for længst holdt op med at klø sig.
Imidlertid var det ikke helt væk så jeg fik besked på at fortsætte med trizchlor 3 x ugentlig fremover.

Nu efter yderligere 3 uger er hunden meget ked af at få skyllet ører, og jeg vil høre hvilke andre muligheder der kan være. Det kan ikke være meningen at det nærmest skal være en plage for hende med fortsat øreskyl, og måske er trizchlor Ikke det rette at blive ved med langvarigt? Hun har forsnævret øregange, samt cockerører .
Jeg fandt nogle øredråber med honning i som skulle have naturlig effekt mod bakterier og svamp. Måske jeg kunne prøve en kur med disse øredråber? Andre forslag?
Mvh Eva

Hej Eva

Det var godt nok meget ørerensning på din hund. Det overgår i hvert fald hvad jeg normalt anbefaler. Jeg kan kun anbefale dig at prøve Vetramil Auris. Det virker rigtig godt på de fleste dårlige hundeører.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Tak, for svar.  Jeg er lidt bange for hvad alt det klorhexidin gør med biofloraen i hundens ører, hvis man bare bliver ved med Trizchlor!

Har modtaget Vetramil Auris med pakkepost i dag.

Men det er noget fedtet stads kan jeg se. Bliver det opsuget af huden i øregangen ?

Mvh
Eva

Hej Eva

Ja, i modsætning til det andet udtørrer Vetramil Auris ikke huden i øregangen.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej Ole.
Hun fik en 7 dages kur med vetramil auris, og hun har haft det godt i en uges tid uden kløe. Men jeg fik at vide at hendes øregange er meget snævre i bunden og at der stadig var en del ørevoks ved det forrige dyrlægebesøg.
Det er en cockerspaniel som jo har tilbøjelighed til øreproblemer, så jeg tænker om jeg skal skylle ører på hende engang imellem, og i givet fald med hvad og hvor ofte?

På forhånd tak
Eva

Hej Eva

Du kan rense din hunds ører maximalt to gange om ugen. Jeg vil foreslå dig, at anvende CleanAural Sensitive, da dette er mildt mod huden i øregangen.
Dejligt at høre, at din hund har haft gavn af Vetramil Auris.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.