Overben hest behandling?

Kan overben hos hest behandles?

Hej. Er der nogle mulighed for at en 3 års vokser fra et overben.
Skal der nogen behandling til – kan kutanvæske hjælpe.

Mvh

Henrik

Hej Henrik

Hvor sidder overbenet på din hest? Kan du eventuelt maile et billede?

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej Ole.

Overben 1

Overben 1

Hermed billeder – den røde er 3 år har overben venstre for. Den brune er 2 år og har små overben begge for. Begge heste har haft overben i knap et år og er forsøgt behandlet med løgsuppe. Overbenene er ikke blevet større. Har det nogen effekt at forsøge med det produkt du sælger på din hjemmeside og er det muligt de forsvinder – vokser fra det ? Tak for din ulejlighed.

Mvh

Henrik.

Hej Henrik

På begge hestene er der tale om ægte overben på et af de to typiske steder, nemlig indersiden af forbenene under forknæet og lidt sjældnere ydersiden af

Overben 2

Overben 2

bagbenene under haseleddet.

Overbenet opstår typisk i omkring 1 års alderen. Mellem griffelbenet og piben sidder der en seneagtig dannelse, et såkaldt ligament. Ved irritation af dette ligament dannes der nyt knoglevæv i ligamentet og overbenet er opstået.

I princippet vil det dannede overben altid være tilstede og aldrig blive mindre, idet der er tale om knoglevæv. I praksis vil man dog ofte opleve at<

Overben 3

Overben 3

størrelsen af det synlige overben gradvist vil aftage, men det er omgivelserne omkring overbenet der bliver mindre og ikke selve overbenet.

Mens overbenet er aktivt kan man godt have god effekt af at nedkøle området ved at smøre med Equigel comfort eller tilsvarende i den aktive fase:

Læs eventuelt mere på dette link her>

Senere, når overbenet ikke længere vokser, kan man anvende et varmende liniment som f.eks. Capsiblist>

Dette kan over tid få overbenets omgivelser til at svinde lidt.

Du kan læse mere om overben på dette link her>

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.