Nymfeparakit, dårlig vinge & transport

Min nymfeparakit skræpper op, når den skal pudse sin vinge. Kan den transporteres og kan den sidde alene en weekend?

Besked:

Hej,

Jeg har en nymfeparakit som efterhånden er ca. 15 år gammel. For 2

år siden skulle jeg fange den i buret (er ikke tam) og fik desværre

klemt den ene vinge- vingen “hænger” ikke men fuglen kan ikke “samle”

vingen ind til kroppen. Fuglen skrapper noget, når den pudser denne

vinge, mit spørgsmål er:

Lider fuglen?

Jeg har den med, når jeg rejser på ferie, i et hamsterbur, rejsen er

på ca. lidt over 4 timer, skader det fuglen?

Kan en fugle sidde alene i en weekend?

Den har det ellers godt og jeg sørger hele for, at den har friske

ting osv. i buret.

På forhånd tak

Mvh

Irene

Hej Irene

Uheldet for et par år siden har sandsynligvis medført, at din nymfeparakit enten har et gammelt knoglebrud eller et led der er defekt på vingen. Efter så lang tid er de akutte smerter forsvundet, men der er stadig nedsat funktion af parakittens vinge. Dette kan ved forskellige bevægelser som f.eks ved pudsning af vingen medføre lette smerter. Smerterne er dog ikke så store, at din parakit ikke vil pudse vingen, så ud fra din beskrivelse vil jeg ikke tro den lider.

Transport af fuglen mener jeg ikke skader den, såfremt den er godt beskyttet mod overlast som træk m.m.

Med hensyn til om den kan sidde alene en weekend vil jeg mene at det kan den godt, såfremt den bliver fodret og får frisk vand hver dag.

Det er jo et lovkrav, at hvis man har dyr skal de tilses mindst en gang dagligt.

Da din parakit ikke er tam vil den formentlig ikke savne dig så meget, jeg vil dog nævne, at jeg engang har set en beostær som døde, formentlig af sorg, fordi ejeren forlod den et halvt døgn, men det hører absolut til sjældenhederne.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej Ole,

tak for svarene – de var brugbare.

Mvh

Irene