Nyhedsbrev Juli 2012

Tægerne er over os…

Overskriften på denne mail er lidt af en tilsnigelse. Med tæger menes der flåter og her i særlig grad skovflåten, Ixodes Ricinus.
Skovflåt

Skovflåt efter et måltid blod

I Danmark er tæger hos hund og kat den hyppigste årsag til overførsel af sygdomme hos vores bedste venner.

Borreliose (Borrelia burgdorferi ssp.) og anaplasmose (Anaplasma phagocytophilum) overføres begge af den almindelige skovflåt Ixodes ricinus også kaldet tæger hos hund og kat.

Borreliose ses oftest hos mennesker og hunde, men også heste, katte og kvæg kan smittes via flåten eller tægen.

Anaplasmose ses hos mennesker, får, geder, kvæg, hest, hund og kat og er den mest udbredte vektorbårne sygdom verden over. Hos patienterne ses mange af de samme symptomer som for Borreliose blandt andre feber, halthed, hævede led og ledsmerter, anorexi og nedstemthed.

Det er derfor meget bedre at forebygge sygdomme, der overføres til hund og kat med tæger end at behandle sygdommene. Ved at forebygge angreb nedsættes risikoen også for, at du selv bliver smittet med disse alvorlige sygdomme.
Gærum Dyreklinik har en hel række midler, der kan forbygge, at flåterne kan overleve på din hund eller kat. Vores priser i netbutikken er ofte en del lavere end du kan købe midlerne andre steder og så bliver de leveret direkte til din postkasse.