Nyhedsbrev, hest november 2011

Så kom det videnskabelige bevis endeligt.

Halte heste med osteoartrose også kaldet slidgigt forekommer meget hyppigt. Næste alle der har haft hest, har oplevet heste der var halte som følge af begyndende gigtforandringer.

Slidgigt er vore dages erhvervslidelse hos sportsheste.

Der findes mange forskellige forebyggende kosttilskud, man kan give sin hest, hvis man vil forebygge eller helbrede hesten for halthed som følge af gigtforandringer.

Fælles for disse kosttilskud er, at der ikke foreligger noget videnskabeligt bevis på deres effekt. Det er derfor, det kaldes et kosttilskud og ikke medicin.

Ekstrakt fra den New Zealandske grønlæbede musling.

New Zealandske forskere har nu lavet et videnskabeligt forsøg på heste med ekstrakt fra den grønlæbede musling.

Forsøget var et såkaldt dobbelt blindforsøg.

Alle hestene der deltog i forsøget var inden forsøget begyndte blevet grundigt undersøgt og alle hestene led af smerter og havde røntgenforandringer forenelig med diagnosen osteoartrose i kodeleddene.

Hestene blev opdelt i 2 grupper. En gruppe på 19 heste der fik 25 mg ekstrakt pr. kg legemsvægt dagligt i 56 dage og en kontrolgruppe på 20 heste, der fik en placebo af cellulose.

Efter de 56 dages behandling blev hestene undersøgt igen.

Resultatet af forsøget viste en statistisk signifikant forbedring af haltheden hos de heste, der havde fået tilskuddet af ekstrakt fra den grønlæbede musling i forhold til de heste, der havde fået en placebo.

Signifikansen var på et meget højt niveau, så der ikke længere er nogen tvivl om, at ekstrakt fra den New Zealandske grønlæbede musling har gunstig effekt på haltheder som følge af slidgigt hos heste.

Forsøget og dets resultater er publiceret i det internationalt ansete tidskrift Equine Veterinary Journal her i 2011.

Se publikationen her>

Equitop Gonex.

Equitop Gonex tilskuddet indeholder ekstrakt fra den New Zealandske

Equitop gonex

Equitop gonex, mod dårlige led. Grønlæbet muslingeekstrakt

grønlæbede musling. Indholdet er ca. 1/5 af det hestene i ovenstående forsøg modtog, hvis man anvender den anbefalede dosering af Equitop Gonex.

Forebyggende på halthed hos hest vil en sådan dosering sandsynligvis være tilstrækkelig.

Læs mere om Equitop Gonex på dette link her>