Nu lovligt at dope sin hest

Nu må du dope din hest.

Fédération Equestre Internationale.

I daglig tale kaldet FEI, som er den øverste myndighed, når det gælder arrangering af de olympiske lege i spring, dressur, udholdenhedsridt med meget mere, har vedtaget, at det nu er lovligt, at behandle sin hest med smertestillende medicin som f.eks. flunixin, finadyne og fenylbutazon indtil 24 timer før hesten skal deltage i konkurrence i FEI regi.

En sådan behandling så tæt på konkurrencedeltagelse vil kunne sløre haltheder hos heste og dermed konkurrerer en behandlet hest med medicin i kroppen, hvilket er doping og nu lovlig doping i FEI regi.

Danmark var et af de lande sammen med en række andre lande dannede FEI i 1921.

Danmark er via Dansk Rideforbund stadig medlem af FEI.

Man må tage sig til hovedet, hvis Danmark og ikke mindst Dansk Rideforbund ikke hurtigst muligt melder sig ud af dette internationale forbund.

FEI´s beslutning er i strid med den danske hestelov som udtrykkeligt siger at doping i form af symtomsløring er forbudt. Se hesteloven her>

Det er endvidere i strid med den danske dyreværnslovs § 1 som siger at: Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.

Man beskytter ikke en hest mod varigt men ved at give den smertestillende medicin og derefter konkurrere på den.

Hvad er din holdning til denne beslutning i FEI. Giv din mening tilkende.