Når hundens øjne løber i vand

Hund med løbende øjne og tårestriber.

Subject:
Dansk/svensk gårdhund/ cocker spaniel.. øje der løber vand fra

Message:
Hej.. Min hund har et øje der løber i vand og ned på kinden.. det er svagt rødt.. og misfarver pelsen.. min dyrlæge har set hunden og  mener det er tårekanalen der er stoppet…det virker ikke som om  hunden har ondt…har læst jeres artikel ang problemet… har i et  forslag til noget jeg kan gøre ved det lettere irriterede øje/pelsen ?
Mvh Poul

Hej Poul

Hvis det er tårekanalen, der er tilstoppe er det den der skal åbnet. Dette gøres ved, at hunden bedøves og så bruges der en speciel tårevejskanyle til at genåbne tårekanalen med.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej… 

Min Dyrlæge mener at det er tårekanalen der er stoppet… men mente ikke at det var nødvendigt at rense tårekanalen… hvis ikke hunden har det dårligt!!! Der er du måske af en anden opfattelse  ? Vil den ikke bare stoppe igen ..eller ?  Jeg tænkte om man kun lindre generne med noget af det du har på din hjemmeside ?

Hej Poul

Hvis tårekanalen er stoppet vil jeg nok anbefale, at der gøres noget ved det problem. Af og til kan et øje også løbe i vand, hvis der er et hår fra øjets omgivelser, der berører hornhinden. Det ses temmelig ofte. Så skal man have fjernet dette hår.
Med hensyn til tårestriber kan jeg anbefale Clean-ocular. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt med en antibiotika holdig øjensalve.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

 

Mvh Poul