Mislykket sterilisation af kat

Hvad gør man, hvis katten kommer i løbetid efter en sterilisation?

Besked:

Hej jeg håber meget i måske kan hjælpe mig i et problem med min

kat. Jeg har fået hende steriliseret for 15 dage siden. Da jeg kom ud

og henter hende får jeg af vide, at dyrlægen kun kunne finde 1

æggestok. Er det muligt? Han siger så jeg må se tiden an. Nu efter

15 dage er hun i løbetid igen. Og jeg ringer til ham og får nogle p

piller til hende. I håb om at det kan hjælpe lidt. Men jeg synes jo

måske ikke, at det er gjort godt nok. Kan jeg kræve at han åbner

hende igen og ser efter den anden æggestok. Håber i kan hjælpe mig

med hvordan jeg håndterer dette problem. På forhånd tak. Med venlig

hilsen Lotte

Hej Lotte

Under normale omstændigheder er der to æggestokke hos katten. I sjældne tilfælde kan der dog i fostertilstanden opstå misdannelser, som gør at livmoder og æggestokke ikke er udviklet som normalt.

Når katten kommer i løbetid igen er der dog meget som tyder på, at der kan være en æggestok eller en rest af en æggestok tilbage i din kats bughule.

Vi har her på klinikken i meget sjældne tilfælde set, at ejer tror at en steriliseret kat er kommet i løbetid. I de tilfælde har vi åbnet katten og set efter og i alle tilfælde har alt vævet fra æggestokkene været fjernet.

Vi har i disse enkeltstående tilfælde på forhånd aftalt med ejeren, at hvis der ikke var noget væv fra æggestokkene tilbage skulle de betale for operationen. Var der noget æggestokvæv tilbage var operationen gratis.

Du kan således godt kræve at få katten reopereret, men du skal være parat til at betale, hvis operationen i første omgang viser sig at være foretaget korrekt.

En anden ting du skal være opmærksom på er, at hvis du nu tager til en ny dyrlæge og denne nye dyrlæge laver en ny operation og fjerner en ny æggestok er den tidligere dyrlæge ikke erstatningsansvarlig, hvis du ikke først har givet ham eller hende mulighed for at foretage operationen. Du bør i dette tilfælde anmode om, at den tidligere dyrlæge skriftlig afviser, at udbedre skaden.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik