Midler mod mavesår hos hest

Hvilket tilskud til heste med mavesår ?

Hej Mette

Pro-Shoothe pH er restordre indtil januar 2012, men vi kan anbefale Succeed Pasta eller Equitop Pronutrin.

Med Venlig Hilsen

Mihaela Lungu-Tranole

Gærum Dyreklinik.

Øv, men tak. Så vil jeg annullere min ordre og måske vende tilbage i januar hvis jeg ikke har fundet en anden løsning.

Jeg har prøvet Pronutrin uden effekt og det var svært at få hesten til at æde det. Pro-Soothe syntes at have lidt effekt (vi snakker dog ikke om mirakler) og han åd det gerne.

En travtræner har også anbefalet mig Succeed – hvad er jeres erfaringer med det til en mavesårshest (varmblod – bruges til motionsridning)? Hesten har været på Gastrogard flere gange og bliver fodret efter dyrlægens anvisninger, men bliver ved med at maveproblemer on/off.

mvh

Mette

Hej Mette.

succed oral pasta

Succeed pasta mod mavesår og fordøjelsesforstyrrelser hos heste

Jeg har de samme erfaring med hensyn til hestens villighed til at æde Pronutrin. Mine heste vil heller ikke spise det og det er jo ikke lige sagen, når man står med en hest med tendens til mavesår. I nogle tilfælde kan det dog løses ved kun at give hesten en meget lille mængde Pronutin i starten af behandlingen og så ganske gradvist øge mængden.

Med hensyn til Succeed pasta har jeg meget positive erfaringer. På mig virker det som om, at det har lige så god effekt som Gastroguard og der er ingen problemer med at få hesten til at tage pastaen.

Når man anvender det ved mavesår hos hest oplever jeg at hesten, efter et par dage, nærmest selv åbner munden for at få pastaen. Desuden har det jo ud over effekt på mavesår også effekt på sår i hestens tyktarm, så det kan jeg på det varmeste anbefale ud fra egne erfaringer. Har desuden en klient, hvor hesten var krybbebider gennem mange år. Efter hesten har fået Succeed pasta er den ophørt med at være krybbebider, så det er jo meget positivt.

Du kan læse mere om Succeed pasta her>

NB: har annulleret din ordre på Pro-Soothe ph.

Venligst

Ole B. Jensen

Hej Ole,

Tak, nu har jeg købt en portion Succeed og så må vi se hvad kræet siger.

Jeg har planer om at flytte hesten til ny stald efter nytår (i håb om at den vil trives bedre der og slippe for mavesårsproblemer) men jeg ved at han vil blive frygteligt stresset (=ondt i maven) over flytningen. Af samme årsag har jeg aftalt med min dyrlæge at vi giver ham Gastrogard i forbindelse med flytningen. Men hvornår er det så strategisk at give ham Succeed, skal jeg starte nu og give ham begge ting sideløbende eller vente til efter gastrogardkuren – eller prøve kun at give ham succeed og håbe at han kan klare den uden gastrogard? Det skal siges at hesten lige nu har symptomer på mavesår (smerte efter fodring, irritabel, mindre ædelyst osv).

mvh
Mette

Hej Mette

Mit råd vil være at du begynder på Succeed kuren straks, da din hest har mavesårssymptomer. Har hesten stadig symptomer, når den skal flyttes til den nye stald, kan du supplere med Gastroguard på tidspunktet for flytningen. Formentlig får du slet ikke brug for behandling med Gastroguard, da Succeed pasta er meget effektivt mod mavesår hos heste. Det du formentlig vil opleve er, at symptomerne på mavesår hos din hest efter 1 til 2 uger på Succeed vil forsvinde og den vil derfor ikke have brug for Gastroguard. Men giv meget gerne besked om hvordan din hest reagerer på behandllingen med Succeed pasta.

Venligst Ole B. Jensen