Ligamentskade og IRAP behandling

Kære dyrlæger ved Gærum Dyreklinik,

Jeg har læst en artikel på nettet om behandlingsmuligheder hos jer med IRAP. Jeg vil derfor høre, om det kunne være en mulighed i forhold til min hest:

Jeg har en islandsk hest, vallak på 7 år.

Han blev halt på venstre forben i januar 2012, muligvis ved at vride om, da der lå meget is. Forinden havde han snublet en del i efteråret 2011, særligt når jeg red på ham i skoven. Jeg havde dyrlæge til ham flere gange i løbet af foråret, og de anbefalede blot boksro. Det fik han til dels, men stod også alene på fold. Da han blev stadig mere halt, fik jeg ham indlagt til scanning på Ansager Dyrehospital i april 2012.Her fandt man frem til, at han har ligamentskade udvendigt ved dragtbrusken. Han har desuden svær udtynding af ledbrusken og forsnævring af hovleddet indvendigt. Det skal nævnes at han har inflammation i den venstre hov og har haft det hele foråret. Det er nu aftagende, men ikke helt væk. Det forstod dyrlægen ikke, hvordan kunne hænge sammen med de øvrige symptomer.

Ansager anbefalede ikke medicinsk behandling, men alene boksro eller lille sygefold i minimum 3 måneder. Desuden en speciel skoning og skridttræning dagligt. Jeg har nu haft hesten stående på denne måde i knap tre måneder og han halter ikke umiddelbart. Dog snubler han stadig på venstre forben, når jeg går tur med ham, og han virker til at have ondt.

Hvad siger I til dette symptombillede?

Er diagnosen arthritis?

Kunne en eventuel behandling med IRAP være en ide, eller vil I forslå noget andet?

Hvad koster en sådan behandling?

Hvad er prognosen?

Jeg vil være taknemmelig for et svar hurtigt,

Hej Elsebeth.
Ud fra det du skriver bør man først lave nogle diagnostiske blokader, f.eks. af din hest hovled, for at lokalisere haltheden og bestemme om en ledbehandling med IRAP eller anden ledbehandling har en mulighed for effekt.
Det kan være de diagnostiske blokader allerede er foretaget på Ansager, men så er jeg nødt til at have et journaluddrag fra Ansager for at kunne rådgive dig bedst muligt.
Du er velkommen til at ringe.
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen