Kulhydrater og fibre i katten og hundens foder

En del af forklaringen på, at ProBiotic Live er et godt foder til din hund og kat.

Kulhydrater er den primære kilde til energi i foder, men de kan også omdannes til fedt og lagres i kroppen.
Kulhydrater tilfører ikke kun energi til kroppen, men fordøjelige kulhydrater kan også have en
proteinbesparende effekt. Ved at tilføre en passende mængde kulhydrater til at dække kroppens
energibehov, spares protein for at blive brugt som energikilde og kan bruges til fx vævsreparation. Der eringen minimumsanbefalinger til indhold af simple kulhydrater i foder til hunde og katte, dog har de fleste organsystemer et vist behov for glukose.

Kroppen vil altid opretholde glukose-tilførslen til de vigtigste organsystemer, så hvis kulhydrattilførslen er utilstrækkelig, vil aminosyrer blive brugt i stedet, og dermed
ikke være tilgængelig til fx vækst eller mælkeproduktion.
Fibre dækker over en kategori af komplekse kulhydrater som kan modstå enzymatisk fordøjelse i
tyndtarmen. Det betyder de når frem til tyktarmen intakt hvor de fermenteres af de gavnlige bakterier til stede i tyktarmen. Fibres primære funktion, er at øge massefylden samt vandindholdet af afføringen, og dermed hjælpe til at regulere den normale funktion af fordøjelsessystemet.

Det lader til at nogle af de bedste fiberkilder til kæledyr er dem som fermenters moderat og samtidig tilfører tilstrækkelige mængder SCFAs (Kortkædede fede syrer), og dermed bidrager til et sundt miljø i tarmen.

Nogle kostfibre klassificeres som prebiotika idet de også bidrager til at øge mængden af gavnlige
bakterier I tarmen, og derved styrker immunforsvaret samt dyrets generelle trivsel. De senere år er der kommet mange studier frem, som alle peger på vigtigheden af tarmens flora for tarrmsundheden samt immunforsvaret, og det er nu alment kendt, at mikroberne i tarmen spiller en stor rolle for dyrets helbred.

Gode kulhydratkilder er kornsorter såsom hvede, ris eller majs. Nogle kæledyrsejere er imod brugen af især ris og majs. Dette er dog ofte ubegrundet idet både majs og ris er gode kilder til næringsstoffer og fibre.
Majs er egentlig en af de bedste kornsorter der findes, idet majs indeholder en balance af næringsstoffer som ikke findes i andre kornsorter. Majs tilfører en stor del af både essentielle aminosyrer og fibre.

‘Majs indeholder også linolensyre som er en essentiel Omega-6 fedtsyre vigtig for et sundt immunforsvar samt en sund og blank pels. Majs indeholder desuden mange antioxidanter som fx Vitamin E, lutein og ß-caroten som alle bidrager til at styrke immunforsvaret. Sammenlignet med æbler indeholder majs dobbelt så mange antioxidanter pr. gram.

Ris er en af de lettest fordøjelige kornsorter og bruges ofte som kulhydratkilde i nogle af de bedre
fodertyper. Dog er det meget vigtigt at være opmærksom på kvaliteten. Ris af human kvalitet kan ikke sammenlignes med foderris idet foderris kan være fuld af kemikalier og konserveringsmidler.

ProBiotic LIVE
indeholder kun ris af human kvalitet.
Alle andre ingredienser er også 100 % naturlige og af højeste kvalitet for at opnå Super Premium
standard. Udover det indeholder ProBiotic LIVE ingen kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller
konserveringsmidler. ProBiotic LIVE er alt hvad din hund eller kat behøver for en sund og nærende
kost.