Kræsen kat

Hjælp min kat vi ikke spise det nye foder.

Kære Ole

 
Min kat vil overhovedet ikke spise vådfoderet. Jeg har prøvet at lokke på alle måder. Er det muligt, at returnere pakkerne (der ikke er åbnet selvfølgelig)?
 
På forhånd tak
 
Vh Irena
 
Hej Irena
 
Nej foder kan man ikke sende retur. Men du skal nok arbejde med problemet med, at din kat er kræsen.
 
Jeg kan give dig nogle gode råd om dette emne, men for at gøre det skal jeg vide hvad din kat vejer og om den er normal, tyk eller tynd?
 
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
 
Ja, den er kræsen, men tidligere inden sygdommen, ville den gerne spise Whiskas produkter og Kitkat… den vejer 4, 35 kg. og er tynd, men det er bengalere jo, eller slank vil jeg hellere sige.

 

Nu er den også holdt op med at spise kogt kalkun og spiser faktisk de sidste 3 dage kun tørfoder og drikker vand.
Så et par råd vil være velkomne, tak
 
Vh Irena
 
Hej Irena

 

 
Når den vejer 4,35 kg er den godt istand, så ingen fare der.
 
Det er sådan, at katte ikke er født kræsne. Det er noget vi får dem til at være.
Hvis man ser det ud fra kattens vinkel, så er den fra naturens side skab til at jage et lille bytte og spise det flere gange om dagen.
Men det er sjælden den metode vi efteraber, når vi fodre vores katte. Man give dem f.eks. et tørfoder som står klar til at æde af døgnet rundt. Dette er ikke nogen god ide.
 
Prøv nogle af disse råd:
 
1. Ingen skål med foder konstant. Sørg for, at din kat bliver godt sulten mellem 2 daglige måltider. En sulten kat er sjælden så kræsen.
 
2. Etabler en god fodringspraksis: Foder din kat med små mængder 2 gange dagligt. Så vil din kat være pænt sulten, når den skal til at spise.
 
3. Sørg gerne for motion til katten inden den skal spise: Leg gerne med et legetøj den skal jage. Det stimulerer din kats appetit og efterligner dens naturlige jage adfærd.
 
4. Hvis du skal have den til at spise vådfoder, så sørg for, ikke at give den tørfoder på noget tidspunkt, da katte kan være meget vedholdende. Flyt gerne vådfodret helt ud af huset, ad mange katte godt kan lugte det når det står i huset.
 
5. Er katte stadig uvillig til at æde foderet, så prøv at komme en lille smule tun fiske saft over det.
 
6. Vær ikke bekymret selvom din kat ikke harr spist i 2 døgn. Efter 2 døgn er det i orden at give den en smule af det tørfoder den gerne vil have. Men udgå det helst.
 
 
 
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen

Mange tak – det var klar tale! jeg vil prøvet den metode så.

 
Hilsen Irena