Killinger med forstoppelse

Paraffinolie og killinger med forstoppelse.

Hejsa
Tak for en rigtig informativ artiklen om Killinger.
Jeg har dog et spørgsmål  Jeg har haft 80 kuld Killinger i min tid som opdrætter men aldrig stået i denne situation før.
Min misse mor døde i tirsdags efter at havde spist en fugl.
Hun efterlod 6 Killinger som i dag er tre uger og 4 dage.
Mit store problem er at få gang i maverne til de selv kan klare der.

Jeg har i to døgn gjort som din artiklen beskriver nemlig at bruge parafin i maden. Det har de fået 6 gange daglig og selv med massage og stimulering er det mere end svært at få dem til at komme af med afføringen … du skriver 2-3 dage men ville jeg kunne forsætte?
Gøre andet? Og hvor gamle er de inden de selv kan ?
Jeg sidder med vådservietter og stimulere før og efter hvert måltid og i går køn alle af med noget… men i dag er jo en ny dag
Håber du har tid at svare og måske et på gode råd
Mange tak
Hilsen Gitte

Hej Gitte

Hvis killingerne har besvær med at komme af med afføringen, må du gerne fortsætte med paraffinolien. Men ligeså snart det går godt skal du ophøre med brugen. Dette fordi, at hvis du bruger paraffinolien rutinemæssigt så vil der ske en tilvænning i tarmsystemet så det konstant er nødvendigt. Så altså kun ved behov.

Hvis alt går som forventet burde killingerne kunne leve af fast føde fra 5-6 ugers alderen, men husk gradvis overgang.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Mange tak for svar  ?