Kattefoder

Vælg det rigtige kattefoder.

Hvordan nu det?

Der findes så mange typer og mærker af kattefoder, at det kan være svært at vælge det rigtige. Din kats foder bør give din kat en fin pels og skinnende hårlag, være ernæringsmæssigt optimalt og give katten en velfungerende fordøjelse.

Katte har specielle krav til kattefoderet.

Vidste du f.eks. at en kat ikke kan leve af hundefoder uden at få ernæringsmæssige problemer? Det er et faktum, at katte er meget mere et rovdyr end en hund og derfor har et noget større behov for protein i kattefoderet, end en hund har i hundefoderet. Desuden har katte brug for, at den optager specielle aminosyrer som taurin og arginin gennem kattefoderet, da den ikke selv kan danne dem. Herudover har katten brug for arachnidon syrer,m.m. som ikke findes i alt foder.

Giv din kat et foder beregnet til dens stadie i livet.

En killing der skal vokse har f.eks. et større behov for protein, kalorier, vitaminer og mineraler end en voksen kat. Hvis du giver din killing et kattefoder beregnet til voksne katte, vil den komme i underskud med disse vigtige og basale næringsstoffer. På samme måde vil en voksen kat, der æder killingefoder sandsynligvis blive overvægtig. En gammel kat over 8 år bør derimod fodres med et specielt sammensat seniorfoder med færre kalorier og som er lettere fordøjeligt.

Typevalg af kattefoder.

Du kan vælge kattefoder som dåsefoder eller tørfoder. Generelt anbefaler vi tørfoder, da dette er den økonomisk bedste løsning, da du ellers betaler alt for meget for vandindholdet i dåsefoderet. Tænk bare på hvor lidt der ville være tilbage af egentlige næringsstoffer, hvis du kunne presse alt vandet ud af en dåse kattefoder. Generelt køber du 90 % vand og 10 % foder, når du køber dåsefoder, mens forholdet er omvendt ved tørfoder.

Dyrt eller billigt kattefoder?

Når du skal vælge et kattefoder, kan du vælge et billigt mærke pr. kg eller et dyrt mærke pr. kg. Hvad er så forskellen på det dyre mærke og det billige mærke af kattefoder?

Når det gælder kattefoder, får du som regel, hvad du betaler for. Læser du indholdsdeklarationen og sammenligner mellem det dyre mærke og det billige mærke, finder du nok ikke den store forskel. Kunne du derimod se med egne øjne, hvilke råvarer de to mærker var lavet af, er det en helt anden sag. Det billige kattefoder er lavet af billige råvarer som f.eks. varmebehandlet slagteriaffald, mens det dyre kattefoder er lavet af kvalitets råvarer som reelt kød og f.eks. fisk og ikke afpuds fra fiskeindustrien.

Betyder det så noget for din kat, hvilke råvarer kattefoderet er lavet af.

Ja det gør det. Godt nok spiser katten de næringsstoffer den skal have i det billige foder, men den udnytter ikke stofferne nær så godt som i kattefoderet, der er lavet af gode råvarer. Her på vores klinik kan vi let se, når der kommer en kat ind som lever af et billigt kattefoder. Først og fremmest ses det på kattens hud og pels. Pelsen er ikke nær så pæn, blank og skinnede som pelsen hos en kat, der får et kvalitetsfoder.

Anbefaling af kattefoder.

Vi anbefaler det kattefoder du kan finde på dette link her>

Hvorfor anbefaler vi så det?

Fordi det er fremstillet af en stor medicinalkoncern med den know how vedrørende kattes ernæring, som skal til for at sammensætte det optimale kattefoder. Desuden fordi vi har set det virke ved brug i praksis. Som et ekstra plus leveres kattefoderet fragtfrit på din bopæl.