Kat dominerende overfor killing

Problemer ved sammenføring af to katte.

Fra:

Gitte Jensen

Besked:

Hej jeg har lige fået en ny killing hjem på ni uger, jeg har

allerede en kastereret hankat på 1,5 år. Han virker til han nu har

accepteret killingen, som også er en hankat. Mit spørgsmål angår

adfærd, for min store hankat kan finde på at ligge sig oven på

killingen og bide den i halsen, eller blot ligge sig ovenpå den,

hvilket jeg finder underligt. Er det normalt? endvidere slikker min

store hankat den lille bagi… jeg ved ikke hvordan parrings adfærd

ser ud hos katte men det virker som om den store prøver på et eller

andet. Håber at høre fra jer

mvh. Gitte Jensen

Hej Gitte

Umiddelbart tror jeg ikke der er tale om en parringsadfærd ud fra din beskrivelse. Jeg er mere tilbøjelig til at tro, at den store kat udviser dominans over killingen. Det gør den så ved at bide den i halsen og ligge sig ovenpå den.

Du skal nok være forsigtig, specielt med at den store bider i halsen, sådan en lille killing kan hurtigt få en infektion, da kattebid næsten altid er inficeret.

Iøvrigt bør man ikke tage killinger fra deres mor før de er 12 uger gammel.

Læs eventuelt her>

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Tak vidste så ikke det med de 12 uger :/ har regnet på det og han bliver elleve uger her d. 15 så … hvad sker der med ham når han er taget fra for tidligt for har ikke mulighed for at aflevere ham tilbage og han er så taget fra i sin 10 uge her d. 11???

mvh. Gitte og skal jeg blande mig i den dominans min ældste kat udviser???

Hej Gitte

Hvis den “gamle kat” er for hård ved den nye killing synes jeg du skal starte helt forfra.

Brug eventuelt de råd som du kan læse om på dette link her>

Der er rigtig mange der ikke ved det med at killinger først må tages fra ved 12 ugers alderen. Det er også derfor vi oplyser om det så man ved det til en anden gang.

Venligst

Ole B. Jensen

kan godt se logikken i linket, men mine hvæser ikke af hinanden mere det eneste den store gør er at bide den lille i nakken og halsen når han ligger sig på den, og som sagt kan man tydligt høre på den lille at det ikke er noget den kan lide. Men derudover vasker den store den lille, men han gør det med at lægge sig på den, meget. vil det ændre sig ved at adskille dem? for har ikke indtryk af de ikke vil hinanden, men kan jo heller ikke se på den store er så voldsom mod den lille???

Hej Gitte

Synes du skal prøve vejledningen i linket alligevel på trods af at de ikke hvæser af hinanden. Det kan være, at en længere intoduktionsperiode vil forhindre, at den store kat bider den lille og lægger sig på den.

Venligst

Ole B. Jensen