Kanin med indtørret afføring

Kanin er beskidt bagi

Skriv dit spørgsmål her
Mit barnebarns dværgkanin på 1 år har afføring i halen og når vi forsøger at vaske og tørre det væk spræller han så meget at vi ikke kan holde ham og så besørger han lidt tyndt afføring. Han
stresser og spræller når vi prøvet at rense numsen.

Han laver også alm små afføringer og er glad og nysgerrig. Hvordan hjælper vi ham med at få renset bagdelen?

Hej Ann

Kan du ikke prøve at måle et par billeder så jeg kan se hvordan det ser ud?

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Tak for din mail. Jeg sender hermed billeder af Bailey´s bagdel.
Det sidder på undersiden af halen og ikke på selve numsehullet. har prøvet at børste det væk men det sidder godt fast.
Vi vil så gerne vaske det væk ved at sætte bagdelen i noget lunkent vand, men han stresser og spræller frygteligt over at blive sat i vand, og så laver han tyndt igen, så må vi holde op og gi ham ro på igen. Han er ellers glad og nysgerrig og trives.
Med venlig hilsen

Ann

Kanin 1Kanin 2

Hej Ann

Det eneste du kan gøre lige nu når det er så sammenklistret er at tage til dyrlæge med kaninen. dyrlægen kan bedøve kaninen og klippe det hele væk med en klippemaskine. Dette er sjældent muligt, hvis kaninen ikke er bedøvet, da den så spjætter for meget som i også har erfaret.

Efter klipningen vil jeg anbefale, at i forebygger at tilstanden opstår igen med Bio lapis:

 

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej Ole,
Mange tak for dit svar mht mit barnebarns kanin Bailey.
Vi har igen prøvede at vaske ham ved halen, og det lykkedes at få så meget væk, at han ser hel fin ud nu. Han har heller ikke haft “tynd mave” siden. Så jeg tror vi klarer det denne gang. Men jeg gemmer din mail mht Bio Lapis tak for rådet.
Vil lige sige at vi flyttede ham her sidst på sommeren fra at være på græs til nu at være på fliser (med adgang til græs hver dag) pga det var svært at holde udegården ren og der var så mange spyfluer. Måske har flytningen påvirket hans mave.
Han er glad og trives, dog spiser han ikke græs eller  hø, og det kan vi ikke forstå, (for det skal kaniner jo) han får kanin piller og mælkebøtter hver dag. Vi har prøvet at minimere kaninpillerne for at se om han så ikke vil spise noget hø.
Med venlig hilsen
Ann