Kan en hund tåle kattemad?

Er kattemad godt til hunde?

Hej Gærum Dyreklinik

Jeg håber i kan hjælpe med mit spørgsmål om hunde kan tåle

kattemad?

Jeg har en mellempuddel hvalp på 10 måneder som kun vil have

kattemad på dåse som jeg blander med hendes tørfoder, hun får 100

gram om dagen. hundemad på ds er hun ikke glad for. Meen..Kan hun

tåle kattemaden ?

Jeg har søgt på nettet, men nogle siger at hunde godt kan tåle

kattemad og men katte ikke kan tåle hundemad og omvendt..

Hun er for nylig blevet opereret da min dyrlæge mente at grunden til

at hun hyppigt kastede gult galde op og hostede meget som om hun havde

noget i halsen var pga mandlerne, men hun har stadig symptomerne dog i

mindre grad, men nævner nu at det måske er ganen der er noget galt

med..

Men kan kattemaden på ds. gøre hende syg?

Mvh Anja

Hej Anja

Rent principielt kan din hund godt tåle kattemad. Det skyldes, at en kat er mere rovdyr end en hund og der derfor er rigeligt med protein i kattemad til en hund.

Det omvendte med hundemad til en kat går derimod ikke. Katte vil blive underforsynet med protein, hvis den skal leve af hundemad og den vil også komme til at mangle taurin, der er et livsnødvendigt næringsmiddel for katte.

Noget helt andet er, at jeg på det kraftigste vil fraråde dig at fodre din hund med kattemad. Det er en rigtig dårlig idé, da du overforsyner din hund med protein som den ikke har brug for. Kattemad er simpelhen ikke afbalanceret til en hund.

Med hensyn til at din hund ikke vil spise hundemad er noget du har lært den. På et tidspunkt har du og ikke hunden syntes, at den skulle spise. Da hunden ikke ville spise den mad du satte foran den, har du lokket den til at spise noget andet. I dette tilfælde kattefoder. Dette er så blevet en lækkerbisken for hunden og til sidst vil den tilsyneladende ikke spise andet.

Det er lige opskriften på, hvordan du laver en kræsen hund. Nøjagtigt det samme ses hos mange børn. Får de lov til at få noget de godt kan lide i stedet for det, der er godt for dem som f.eks. grøntsager m.m. vil man opdrage et barn til at være kræsen.

Det du bør gøre er straks at begynde at give din hund hundemad igen. Når den så nægter at spise det er du standhaftig og giver den ikke andet. Er din hund ikke syg kan du være helt sikker på, at den senest på tredje dagen vil begynde at spise hundemaden. En hund er jo et rovdyr og er fysiologisk indrettet til at nedlægge et bytte og herefter råæde. Den går så først på jagt igen efter 2-3 dage og nedlægger et nyt bytte.

Det er derfor den først for alvor bliver sulten på tredjedagen. Men når du er kommet hertil har du allerede givet op og fodret hunden med for den usundt kattemad.

Iøvrigt vil jeg anbefale dig at læse følgende artikel om hundefoder>

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej Ole B. Jensen

Mange Tak for svaret

Jeg vil gøre som du anbefaler og stoppe med at give min hund kattemad på dåse, Jeg var ikke klar over at der var så stor forskel af maden. Men nu er jeg i hvertfald blevet det klogere..

Det kommer af at når jeg har været på besøg hos min mor, som har kat så har hun spist af dåsemaden fra kattens madskål som hun var helt vild med, den dåsemad til hund som jeg flere gange har købt til hende rørte hun ikke..Men så vil jeg prøve noget helt nyt dåsemad til hund.

Endnu engang mange Tak for hjælpen

Mvh Anja

Hej Anja

Det lyder som en rigtig god strategi, men bliv ikke forskrækket hvis der går nogle dage inden din hund begynder at spise. Det er helt normalt.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.