Infrarød termografi

Vi har fået et infrarød termografisk kamera på Gærum Dyreklinik.

Termografi består i billedoptagelser i det infrarøde spektrum. Det infrarøde spektrum er det lys med bølgelængder, der ligger lige over det synlige spektrum.

I det infrarøde spektrum kan man se varme. Alle dyr og alle genstande i universet udsender varme. Ved at gøre det infrarøde område synligt for det menneskelige øje, kan man se en masse ting, som ellers ville forbigå ens opmærksomhed.

Termografi kan anvendes til heste og hunde til at identificere problemer, som ellers ikke ville kunne opfattes på andre måder.

Som eksempler kan nævnes hjerteslag, dårlige tænder, kræft, artritis og meget mere. Kun fantasien sætter grænser for, hvor man kan have gavn af en termografisk undersøgelse.

Hos heste kan infrarød termografi f.eks. påvise halthedsudløsende steder 2-3 uger, før man ved normale undersøgelser kan påvise klinisk halthed hos hesten. Dette giver termografi en oplagt rolle i at forebygge skader hos heste, der konkurrerer på højt plan. Når problemerne kan påvises tidligt, kan der indsættes med forebyggende behandling og tiltag, så små problemer ikke bliver til store problemer.

Hos hunde er det samme fænomen gældende. Ved undersøgelse af konkurrencehunde regelmæssigt, kan der undgås mange trænings og konkurrencerelaterede skader.

Termografi er således en non-invasiv og nem procedure, som kan hjælpe med at identificere et problem tidligt i forløbet.

HAR DU SPØRGSMÅL OM INFRARØD TERMOGRAFI, KAN DU STILLE DEM HER>

Herunder se et par billeder samt de samme billeder taget med vores infrarøde kamera:

Forben hest med infrarød optagelse

Forben hest med infrarød optagelse

Samme hest normal optagelse

Samme hest normal optagelse

Forben af hest med infrarød optagelse

Forben af hest med infrarød optagelse

Samme forben med normal optagelse

Samme forben med normal optagelse

Hund infrarød optagelse

Hund infrarød optagelse

Samme hund med normal optagelse

Samme hund med normal optagelse

[/one_fourth]