Hvad koster det at allergiteste en hund

Pris på allergi test af hund og hvorfor det er bedre at undersøge for fodermiddel allergi først.

Hej.

Jeg er blevet rådet til at få fortaget en allergitest på min franske bulldog, grundet at han har tynd afføring og sår i ørene. Jeg vil gerne forhøre mig om prisen på sådan en test?

Mvh Brit

Hej Brit.

Prisen for en allergitest på din hund kan variere en del, da den f.eks. kan bestå af en udtagning, behandling og forsendelse af en blodprøve til et laboratorium, hvor der fortages en undersøgelse af blodprøven.

På laboratoriet bliver der testet for de mulige ting din hund kan være allergisk overfor i henhold til det dyrlægen, der indsender blodprøven anmoder om.

Der kan derfor undersøges overfor mange ting eller få ting (mange ting din hund kan være allergisk overfor eller få ting).

Prisen vil derfor variere alt efter hvor meget der undersøges for. En anden ubekendt faktor kan være forskellige priser fra det ene laboratorium til det andet laboratorium.

I de fleste tilfælde, hvor vi får lavet en allergitest på en hund er prisen i området ca. 1000 til 1500 kr. p.t.

Efter testen skal du dog påregne, at der skal fremstilles en vaccine til desensibilisering af din hund. Alt afhængig af hvor mange stoffer din hund er allergisk overfor, vil en sådan vaccine nemt kunne koste ca. 3000 kr., Hertil kommer sprøjter, kanyler og honorar til dyrlægen, der skal lære dig at vaccinere din hund over det næste ca. halve år.

Som du kan se af ovenstående er en allergitest af en hund ikke nemt at give en sikker pris på, da der er mange del elementer, som kan variere fra den ene hund til den anden.

Det kan i øvrigt oplyses, at vores erfaringer med allergitest og efterfølgende desensibilisering af hunde er meget varierende. I nogle tilfælde virker det rigtigt godt, i andre tilfælde er der dårlig effekt. Ved de tilfælde, hvor der er dårlig effekt er det jo sin sag, måske at have ofret over 5000 kr. på test og

Specific CDD 8,0

Specifik CDD (Food Allergy Management) mod foderallergi

behandling af hunden.

Det undrer mig lidt, at du er blevet rådet til en allergitest, når din hund både har dårlige ører og tynd mave.

For mig tyder det mest på, at din hund kunne have en fodermiddel allergi. Denne vil ikke afsløre sig på en allergitest.

Måden du kan finde ud af om din hund lider af fodermiddel allergi er ved udelukkende at fodre den med et lav allergent foder i minimum 6 uger.

Bliver din hund bedre er der tale om fodermiddel allergi. Det er her vigtig at forstå, at din hund absolut intet andet må spise i de 6 uger. Ikke engang den mindste godbid, da du så ikke kan regne med resultatet af fodrings forsøget.

Det foder jeg vil anbefale til en sådan test kan du læse mere om her>

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.